Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δουλεύουν τον λαό οι συνδικαλιστές.....

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και με αντικείμενο το Νέο Μισθολόγιο, επισημαίνει τα ακόλουθα:
 
1. Το Νέο Μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξ’ αιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

2. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και «διαλόγου» που δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

3. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο Μισθολόγιο που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς, τέτοια...που να εμπεριέχει το πάγιο αίτημα της ενσωμάτωσης των επιδομάτων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα παρουσιάσει τις θέσεις της και για το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2010 και ώρα 12.00 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2).  

Online-press: Λάβαμε το παραπάνω δελτίο τύπου το οποίο και δημοσιεύουμε αν και έχουμε πολλές ενστάσεις για την στάση της ΑΔΕΔΥ στα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για μια άλλη φορά θα επαναλάβουμε ότι στο συνολό τους οι συνδικαλιστές και ιδιαίτερα αυτοί των Δημοσίων Υπηρεσιών αποτέλεσε το όχημα με το οποίο η κυβέρνηση πέρασε όλα τα ...δύσκολα μέτρα σε βάρος των Υπαλλήλων. Ο κ. Σπύρος Παπασπύρος εδώ και μήνες εντελώς εξαφανισμένος και η ακολουθεία του (συνδικαλιστές των επιμέρους κλάδων του Δημοσίου) μας έχουν ξαφνιάσει για την προδοτική έναντι των συναδέλφων τους στάση. Πιθανόν χωρίς πουλημένους συνδικαλιστές να μην περνούσαν τα  σκληρά μέτρα του μνημονίου ή ακόμα και αυτό το ίδιο το μνημόνιο...... 
Τώρα αγαπητοί φίλοι, δημόσιοι και μη υπάλληλοι, ετοιμασθείτε για τον δεύτερο γύρο περικοπών.  (Για την Ελλάδα του Λάτση, του Μπόμπολα, του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη και των άλλων παιδιών ρε γαμότο)
Α,  και κάντε σας παρακαλώ και λίγο ησυχία.... μην ξυπνήσει ο κ. Παπασπύρου που κοιμάται εδώ και μήνες τον ύπνο του δικαίου! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: