Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.
Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.
Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν....
μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ’ αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω.
Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο. Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας....η συνέχεια στο...activistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: