Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Α.Σαμαράς: «Mαύρη μαγεία τα κατορθώματα της κυβέρνησης»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το σχέδιο του κόμματός του είναι ανεφάρμοστο και «μαγικό».

«Αντισταθείτε στο φόβο και την απελπισία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση μαζί με τους πάσης φύσεως «παπαγάλους» και τα «εξαπτέρυγά της» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους πολίτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Καστοριάς.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει τον κόσμο να φοβάται ενώ η Νέα Δημοκρατία δίνει στους πολίτες την ελπίδα. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι κοστολογημένο είπε ο κ. Σαμαράς και μηδενίζει το έλλειμμα σε 18 μήνες, μειώνει το χρέος σε τέσσερα χρόνια και βγάζει τη χώρα από τους όρους του μνημονίου μέσα σε μια διετία, φυσικά εφόσον αρχίσει...
αμέσως η υλοποίησή του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το σχέδιο του κόμματός του είναι ανεφάρμοστο και «μαγικό» και είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στα έσοδα και στις δαπάνες και στον πληθωρισμό. «Μαγεία, μαύρη μαγεία είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση των φόρων που δεν οδήγησε σε αύξηση και των εσόδων.

«Άλλαξαν τα φώτα στον κόσμο με τους φόρους και δεν αυξήθηκαν τα έσοδα. Αυτό κι αν είναι μαγεία» παρατήρησε. Με το μνημόνιο η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα αλλά ταυτόχρονα αυτό αυξάνεται από την ύφεση που προκαλεί το ίδιο το μνημόνιο, είπε ο κ. Σαμαράς και παρομοίωσε την προσπάθεια της κυβέρνησης με κάποιον που προσπαθεί να βγάλει τα νερά από τη βάρκα με τρύπιο κουβά. Το μισό νερό χύνεται πάλι μέσα στη βάρκα και δεν θα αδειάσει ποτέ, είπε ο κ. Σαμαράς

Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία τόνισε πως ποτέ δεν είπε ότι δεν χρειάζονται θυσίες, αλλά οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο. Δεν μοίρασε υποσχέσεις αλλά αυτά που δεσμεύτηκε θα τα κάνει, θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι έκανε όσα δεν έχει κάνει άλλο κόμμα αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη. «Το ΠΑΣΟΚ θέλει να περνάει ως αλάθητο, αδιόρθωτο είναι» παρατήρησε .

Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τόση αυτοκριτική όση δεν έκανε άλλο κόμμα, ότι κρατάει τις καλύτερες παραδόσεις της κεντροδεξιάς και αφήνει πίσω τα «βαρίδια» του παρελθόντος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι στήνει συνεχώς εξεταστικές επιτροπές διότι χωρίς αυτές δεν μπορεί να κυβερνήσει επειδή θέλει να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό. Σε ότι αφορά την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα πρώτο βήμα λέγοντας ότι αυτή μπορεί να ερευνήσει και πριν το 2004. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι έριξε «βολές» εναντίον του κ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε όμως ότι ο κ. Παπανδρέου «θα υποχρεωθεί να κάνει και άλλα βήματα και για την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 και αν δεν το κάνει ο κ. Παπανδρέου, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει στην κυβέρνηση. Η αλήθεια δεν περιορίζεται, δεν φυλακίζεται, δεν τεμαχίζεται», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν προεξοφλεί την ενοχή κανενός αλλά πρέπει να μάθουμε πως από το «λεφτά υπάρχουν» φτάσαμε στο «πετσόκομμα» των συντάξεων και στο μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο και μέλη της ΟΝΝΕΔ φώναζαν το σύνθημα «πιό ψηλά με Αντώνη Σαμαρά». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε τις περιοδείες του από την Δυτική Μακεδονία είπε ότι επέλεξε τη Μακεδονία γιατί είναι «η μάνα» των εθνικών μας αγώνων και επισκέφθηκε τη Μακεδονία για να γεμίσει την ψυχή του και την καρδιά του με δύναμη προκειμένου να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Είπε ότι στη Δυτική Μακεδονία η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Δακή και στο δήμο Καστοριάς τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λιάντση. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαλέξουν αν θέλουν αυτοδιοικητικούς άρχοντες που θα είναι υποταγμένοι στην κυβέρνηση του μνημονίου ή θα είναι ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση.

«Θέλετε με το αποτέλεσμα των εκλογών η κυβέρνηση να είναι ευχαριστημένη ή ζεματισμένη;» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την ελπίδα και όχι το φόβο.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νομού Καστοριάς και τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η ντόπια παραγωγή προϊόντων όπως τα φασόλια και ο τουρισμός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: