Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης

Τα δύο στρατιωτικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο με απόφαση ΥΕΘΑ
Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο στράτευμα, καθώς βρίσκονται σε ακριτική περιοχή και προσφέρουν απασχόληση και υπηρεσίες υγείας


Είδηση-σοκ για τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο αλλά και για τους πολίτες της ακριτικής Θράκης, η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.
Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τις δραστικές περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως, επισήμως γίνεται λόγος μόνο για «αναστολή λειτουργίας» των δυο νοσοκομειακών μονάδων.

Ωστόσο ήδη ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι από τη Δευτέρα θα πρέπει να μεταφερθούν και να εργάζονται για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη στελέχωσή του...»

Πρόκειται δηλαδή για μια άτυπη συγχώνευση των νοσοκομείων ενώ σύμφωνα με....
πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες συγχωνεύσεις καθώς με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα στρατιωτικά νοσοκομεία βρίσκονται πλέον στη διάθεση του ΕΣΥ.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία καθώς στρατιωτικοί, πολίτες και τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται για το κλείσιμο των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές Θράκης της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν....συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: