Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Γρήγορο ψαλίδι" στο Δημόσιο

Συγκροτήθηκε η κυβερνητική ομάδα δράσης που αναλαμβάνει να επιταχύνει τη διαδικασία καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών, επιτροπών και άλλων φορέων του Δημοσίου. Ανακοινώθηκε ήδη η κατάργηση των ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ και ΟΠΕΠ ΑΕ

Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών, επιτροπών και άλλων φορέων του Δημοσίου, συγκροτείται κυβερνητική ομάδα δράσης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εσωτερικών.
Οπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Θεόδωρος Πάγκαλος, συγκεκριμένα η ομάδα θα αποτελείται από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το γραφείου του υπουργού Εσωτερικών, του υπουργού Οικονομικών, του υπουργού Επικρατείας και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.
Στο έγγραφό του, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του...
προγράμματος μείωσης των οργανισμών του Δημοσίου «κατέστη εμφανές ότι η επιτάχυνση και εμβάθυνση της όλης διαδικασίας εξαρτάται και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνδεθεί με την γενικότερη πολιτική για την αναδιοργάνωση του κράτους».

«Στόχος είναι ένας ‘Καλλικράτης του Κράτους’» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το έγγραφο εξέδωσε ο κ. Πάγκαλος μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε την κατάργηση των ΑΓΡΟΤΗΜΑ ΑΕ και ΟΠΕΠ ΑΕ, οι οποίες χαρακτηρίζονται στο έγγραφο ως οχήματα πληθώρας παράνομων προσλήψεων.

Στην ΟΠΕΠ, όπως αναφέρεται, «μόνο το χρονικό διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000 ευρώ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000 ευρώ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009. Σημειώνεται ότι κάποιοι από τους νεοπροσληφθέντες ελάμβαναν 4.000, ή ακόμα 5.000 ευρώ μηνιαίως».

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: