Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Οι σπασμοί κατάρρευσης του καθεστώτος

Του Θύμιου Παπανικολάου

Πολλά σενάρια κυκλοφορούν για το μετεκλογικό τοπίο.
Ο κατοχικός μας πρωθυπουργός θέτει δικτατορικά διλήμματα τρομοκράτησης και εκβιασμού.
Θα προχωρήσει, μας λέει, σε άμεσες εθνικές εκλογές, αν ο ελληνικός λαός δεν εγκρίνει τα συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας που εκτελεί και τα φέρετρα που του κατασκευάζει.
Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί από τους «νταβάδες», ιδιαίτερα από το Συγκρότημα Λαμπράκη και τον Μητσοτάκη είναι τούτο: Άμεσο οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα με ΠΑΣΟΚ, Ντόρα, Καρατζαφέρη και ίσως Κουβέλη!!!

Και τα δύο αυτά σενάρια είναι πολιτικά βλακώδη, από πρώτη ματιά.

α). Η υλοποίηση του εκβιασμού του ΓΑΠ, δηλαδή η προσφυγή στις κάλπες είναι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, χειρότερη από αυτή του Καραμανλή που επέλεξε εκλογές για να συντριβεί…
β). Οικουμενικό σχήμα με την παραπάνω σύνθεση είναι για να γελάνε οι κότες, καμένο και χρεοκοπημένο από την αρχή: Μια τέτοια επιλογή θα ξεσηκώσει και τις πέτρες…


Με βάση την πολιτική λογική και την ιστορική εμπειρία και τα δύο παραπάνω σενάρια είναι τραγικά ηλίθια.
Ωστόσο τέτοιες βλακώδεις και πανικόβλητες επιλογές δεν μπορούμε να τις αποκλείσουμε κατηγορηματικά.
Όταν ένα καθεστώς καταρρέει οδηγείται από λάθος σε λάθος, από βλακεία σε βλακεία, από παροξυσμό πανικού σε παροξυσμό πανικού.
Είναι τόσο παταγώδης η κατάρρευση της κυβέρνησης των ανδρεικέλων ΚΑΙ τόσο βαθύ και «εκρηκτικό» το πολιτικό αδιέξοδο ΣΥΝΟΛΙΚΑ του καθεστώτος που ΚΑΜΙΑ άμεση λύση διεξόδου δεν μπορεί να βρει.
Αυτό το πελώριο και αθεράπευτο αδιέξοδο προκαλεί νευρικούς σπασμούς και διαιρέσεις στους «νταβάδες» της πολιτικής και τα επιτελεία τους.
ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ προκαλεί στα υψηλά καθεστωτικά κλιμάκια «πολυφωνίες» και αντίθετες πολιτικές επιλογές αντιμετώπισης της κατάστασης.

ΚΑΘΕ «νταβάς» ή επιτελείο των διεθνών κέντρων εξουσίας έχει και το δικό του σενάριο.

α). Ένα σενάριο είναι οικουμενικό σχήμα με τη Ν.Δ. Αυτό σκοντάφτει στην ηγεσία της Ν.Δ, η οποία έχει την οξυδέρκεια να διακρίνει ότι «καίγεται» τελεσίδικα.
Εξάλλου είναι τέτοια η κρίση κατάρρευσης συνολικά του πολιτικού σκηνικού που όχι μόνο δεν θα αποδώσει αυτό το σενάριο, αλλά θα εξαγριώσει περισσότερο τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα διακρίνει ΚΑΘΑΡΑ τη συμπαιγνία και την απάτη ΟΛΩΝ…
Το σενάριο, βεβαίως αυτό, το προωθούν οι «νταβάδες» (ο «λαγός» τους ο Καρατζαφέρης το προπαγανδίζει μανιωδώς), ως ένα πρώτο βήμα τεμαχισμού της Ν.Δ., τεμαχισμός που θα διευκολύνει τις νέες πολιτικές εκτρώσεις…
β). Ισχυρά κέντρα εξουσίας προωθούν το σενάριο των «αρίστων» και των «εντίμων», σενάριο που κερδίζει έδαφος, μέσα στο πνιγηρό καθεστωτικό αδιέξοδο.
Είναι το σενάριο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ τον ελληνικό λαό προσωρινά.
Και αυτό, όμως το σενάριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΑ.
ΑΜΕΣΗ υλοποίησή του το «καίει», διότι θα το αναμείξει με τα φθαρμένα, παλιά υλικά. Με Ντόρες, Καρατζαφέρηδες και λοιπούς μισητούς στο λαό πολιτικάντηδες δεν μπορεί να προχωρήσει κυβέρνηση Προσωπικοτήτων ή «αρίστων».

Άμεσα, λοιπόν και εδώ ΑΔΙΕΞΟΔΟ…
ΣΥΝΕΠΩΣ το αυτοκτονικό άλμα του ΓΑΠ σε εθνικές εκλογές δεν μπορεί να αποκλειστεί, ως μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ που θα «γεννήσει» ποικίλα νέα πολιτικά σχήματα, νέους κομματικούς τεμαχισμούς και κυρίως ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ανάδειξης ποικίλων «αρίστων»…
Ως ενδιάμεσος σταθμός, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η καραμπινάτη ηλιθιότητα προσωρινής κυβέρνησης ψευτο-οικουμενική με Ντόρα, Καρατζαφέρη και άλλους αχυράνθρωπους…
Η κρίση κατάρρευσης που ζει το καθεστώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει.

Μπορούμε να δούμε εκτρώματα και βλακώδη τεχνάσματα που δεν τα έχει γνωρίσει ΠΟΤΕ η Ιστορία…
ΟΛΑ αυτά βεβαίως θα εντείνουν και θα βαθαίνουν την κρίση και την ΟΡΓΗ του λαού.

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να τους βγάλει από την κρίση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: