Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανοικτό πολιτικό πραξικόπημα

Του Θύμιου Παπανικολάου

ΣΗΜΕΡΑ ολοκληρώθηκε το εκλογικό πραξικόπημα του καθεστώτος. Άρχισε την προηγούμενη Κυριακή και ολοκληρώθηκε σήμερα.
Το καθεστώς, η κυβέρνησή του και όλα τα κόμματα υπέγραψαν την ανοικτή εκλογική εκτροπή, καταργώντας βάναυσα κάθε δημοκρατική αρχή και τις ίδιες τις διακοσμητικές λειτουργίες του αστικού κοινοβουλευτισμού.
Η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας καρατομήθηκε αγρίως. Δεν μπορεί να νοηθεί «λαϊκή κυριαρχία» με το να εκλέγονται εκπρόσωποι του λαού με 15-17% του πληθυσμού μιας χώρας.
Καμία δημοκρατική νομιμοποίηση δεν μπορεί να έχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι ή κόμματα με τέτοια ποσοστά. Και καμία αλγεβρική εκλογική αλχημεία δεν μπορεί να...
κουκουλώσει την κατάσταση.

ΟΤΑΝ πάνω από 70% του ελληνικού λαού καταδίκασαν με την ΑΠΟΧΗ και τα άκυρα-λευκά τα κυβερνητικά κόμματα δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατική νομιμότητα.

Και είναι αποτρόπαια γκριμάτσα φασιστικής αυθάδειας να βγαίνουν τα ανδρείκελα της κατοχικής κυβέρνησης και να λένε ότι η «βούληση του λαού» (15-17%) επικρότησε την πολιτική τους τον Καλλικράτη (η διάλυση της Ελλάδας) και τις δικτατορικές αλυσίδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και των διεθνών ληστών.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανοικτή καθεστωτική δικτατορία και σε ένα ωμό και φρενοβλαβές πολιτικό πραξικόπημα κατάργησης κάθε δημοκρατίας και έννοιας «λαϊκής κυριαρχίας».

Η κυβέρνηση, η Ν.Δ. και όλα τα κόμματα δεν είναι απλώς συνένοχα γι’ αυτό το πολιτικό πραξικόπημα, αλλά ενεργητικά γρανάζια αυτού του πραξικοπήματος.

ΩΜΑ και κυνικά γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια το 70% και άνω του ελληνικού πληθυσμού και νομιμοποίησαν το εκλογικό πραξικόπημα.

Το ίδιο και η «αριστερά». Δεν νομιμοποίησε μόνο τις κατοχικές εκλογές με τη συμμετοχή της σε αυτές, αλλά και τα αποτελέσματα του εκλογικού πραξικοπήματος.

ΟΥΤΕ καν ψέλλισε αυτή η «αριστερά» και το «κόμμα του λαού» (ΚΚΕ) ότι με 15-17% ΟΥΔΕΙΣ νομιμοποιείται να εκλέγεται. Αυτό αποτελεί όχι απλώς κατάφορη παραβίαση της Δημοκρατίας και της «λαϊκής κυριαρχίας», αλλά ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.

Κόπτεται το «κόμμα του λαού» για το λαό και δεν καταγγέλλει το εκλογικό πραξικόπημα: Την ωμή και αυθάδη περιφρόνηση του 75% και άνω της λαϊκής ετυμηγορίας…

ΟΛΑ τα κόμματα συμμετείχαν και νομιμοποίησαν αυτό το πολιτικό πραξικόπημα που ανοίγει πλέον το δρόμο για μεγάλες συμφορές και την ολοκληρωτική ΦΙΜΩΣΗ του ελληνικού λαού.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ νομιμοποίησαν την κατάργηση της «λαϊκής κυριαρχίας», «πλάθοντας» το «γύψο» της ελληνικής κοινωνίας.

Ματαιοπονούν για άλλη μια φορά.

Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ της λαϊκής οργής θα τους πνίξει όλους. Κάθε έγκλημα το ακολουθεί η τιμωρία….

Δεν υπάρχουν σχόλια: