Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ήρθε το …@ facebook.com

Ένα νέο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, που στοχεύει στην εναρμόνιση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, όπως τα γραπτά μηνύματα, τα email και το «chat»,  ανακοίνωσε σήμερα η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook με την δημιουργία ηλεκτρονικών διευθύνσεων facebook.com.
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει «τα μηνύματα που αποστέλλονται με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους».
«Το ηλεκτρονικό μήνυμα είναι ένας από τους τρόπους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σε...
αυτό το σύστημα, αλλά μεταξύ πολλών άλλων», σημείωσε ο κ. Ζούκερμπεργκ. Η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί σταδιακά από σήμερα και μέσα στους επόμενους μήνες.
Κάθε ημέρα 350 εκατομμύρια χρήστες του Facebook στέλνουν μεταξύ τους τέσσερα δισεκατομμύρια μηνύματα, αριθμός που αυξάνεται σταθερά και γρήγορα, σημειώνουν οι αναλυτές.

Η πρόσκληση που στάλθηκε σε δημοσιογράφους είχε τη μορφή ταχυδρομικού φακέλου και αυτό κίνησε τις υποψίες για το ότι το σχέδιο αφορά το email. Σε αυτή τη περίπτωση το Facebook θα άνοιγε άλλο ένα μέτωπο αντιπαράθεσης με τη Google.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: