Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

O Γιάννης Μπουτάρης, η Τζούλια Αλεξανδράτου και η Μαριάννα Ντούβλη

Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ
ο Γιάννης Μπουτάρης, υπέπεσε σε ολέθριο "φάουλ", το μεγαλύτερο από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο άνθρωπος που εκλέχθηκε επειδή ξεκαθάρισε εκατοντάδες φορές ότι "ο δήμαρχος δεν κάνει εξωτερική πολιτική" ή "να μην ανακατεύεται ο Άνθιμος στο "Σκοπιανό", αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης", απάντησε:

ΕΘΝΟΣ: Αυτή είναι προφανώς η μία πλευρά. Δεν ξέρω αν συμφωνείτε, αλλά η Θεσσαλονίκη μοιάζει να έχει δύο καρδιές: μία που χτυπάει αριστερά και είναι η καρδιά του Αναγνωστάκη, του Χριστιανόπουλου, ακόμα και του Κούδα, και μία άλλη που χτυπάει δεξιά. Η καρδιά του Ψωμιάδη και του Ανθιμου.


ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Ετσι είναι. Αυτό είναι, άλλωστε, και το μεγάλο στοίχημα. Κάποια στιγμή πρέπει να πείσουμε τους φανατικούς ότι τους Σκοπιανούς, για παράδειγμα, δεν μπορεί να τους έχουμε μόνο για να μας γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα ξενοδοχεία. Δηλαδή, τι μας πειράζει η διπλή ονομασία; Και, ξέρετε, ποια είναι η μεγάλη πρόκληση για μένα; Θέλω αυτές τις δύο καρδιές που λέτε, τις δύο ψυχές της Θεσσαλονίκης, να τις φέρω πιο κοντά. Αν το καταφέρω, θα έχω κλείσει άλλον έναν κύκλο.

Αγαπητέ μου κ.Μπουτάρη, .....

αν και η απάντησή σας, δεν αντέχει σε κανένα σοβαρό σχολιασμό, αρχικά επειδή ανακατευτήκατε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, παρά το γεγονός ότι εκατοντάδες φορές, ο ίδιος είπατε ότι "ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν χαράσσει εξωτερική πολιτική", σημειώνω τα εξής πολύ απλά:

1) Ποιός σας είπε ότι τους Σκοπιανούς "τους θέλουμε για να γεμίζουν τα σούπερ μάρκετ και τα ξενοδοχεία;". Από πού ως πού, φορτώνετε στην πόλη τέτοιους μικροπρεπείς ωφελιμισμούς;
Θα σας το πω ωμά: Χεστήκαμε για τα λεφτά των Σκοπιανών, αν είναι για αυτά να καταπιούμε τα αλυτρωτικά καραγκιοζλίκια τους.

2) Οι Σκοπιανοί δεν γεμίζουν κανένα ελληνικό σούπερ-μάρκετ. Οι Έλληνες από τη Μακεδονία που ψωνίζουν από τα Σκόπια ή ακουμπάνε τις μπαγκανότες τους στα Σκοπιανά καζίνο, είναι απείρως περισσότεροι και το ισοζύγιο ελλειμματικότατο σε βάρος της χώρας μας.

3) Ο πληθυντικός στο "τι μας πειράζει η διπλή ονομασία;", που ανατρέπει το erga omnes, τι χρειάζεται; Υπάρχει κανείς άλλος εκτός από εσάς που αποδέχεται τη διπλή ονομασία;

Αγαπητέ κ.Μπουτάρη
θα ήμουν και θα είμασταν πολύ σκληροί, αλλά κατανοώ τη ζαλάδα σας από τις πολλές συνεντεύξεις.
Ανθρώπινο είναι, μετά από ένα σημείο χάσατε τον ειρμό της σκέψης. Και δεν φταίτε εσείς, αλλά η ακόρεστη δίψα των δημοσιογράφων να κάνουν "το θέμα", με δηλώσεις που προκαλούν.
Αλλά εσείς, δεν είστε Τζούλια Αλεξανδράτου, που απαγγέλει Ελύτη, για να προκαλέσει τα ΜΜΕ, ούτε Μαριάννα Ντούβλη, να φωνάζει "είμαι η βασίλισσα της πουτανιάς", για να κερδίσει το ενδιαφέρον.
Είστε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μην ξαναδώσετε συνέντευξη και αποστηθίστε αυτά που λέει ο Μάρκος Μπόλαρης. Τόσο απλά.
Το είδαμε στο Ταχάλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: