Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η πλήρης απαξίωση του ΑΣΕΠ!!!

"´Επεσε" και το τελευταίο κάστρο της Αξιοκρατίας!!!

Είμαστε 426 εναπομείναντες εκπαιδευτικοί, που διαγωνιστήκαμε με γραπτό διαγωνισμό  μέσω ΑΣΕΠ με προκήρυξη του 2008. Δώσαμε διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2009 και τα οριστικά αποτελέσματα βγήκαν το Δεκέμβριο του 2009! Η προκήρυξη έλεγε πως πρέπει να μας απορροφήσει ΟΛΟΥΣ ΕΩΣ 31/12/2010. Εχει ήδη διορίσει περίπου το 75% των διοριστέων του διαγωνισμού, και παρόλο που το μνημόνιο εξαιρούσε το πάγωμα προσλήψεων στην υγεία και στην παιδεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να μας διορίσει εώς την τέλος του έτους!!!
Επίσης ο ένας διορισμός για κάθε μία συνταξιοδότηση (μνημόνιο)δεν τηρήθηκε απο το Υπουργείο, καθώς.... για περίπου 20.000 συνταξιοδοτήσεις(δηλώση της Κας Διαμαντοπούλου, Υπουργού Παιδείας στην εφημερίδα Εθνος), έγιναν 2.800 μονιμοποιήσεις!!!
Ακόμα και τον Νοέμβριο του 2010 που το υπουργείο εσωτερικών ξεπάγωσε τις προσλήψεις του δημοσίου και έστειλε εγκύκλιο προς ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΩΣ 31/12/2010, ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2009, το Υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκρίνετε στις υποχρεώσεις του  προς εμάς. Ηδη τα υπόλοιπα υπουργεία που έχουν διοριστέους ΑΣΕΠ σε εκκρεμότητα έχουν δρομολογήσει τον διορισμό τους εώς τέλος του έτους.
Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως τα ΦΕΚ με τις πιστώσεις των διορισμών μας έχουν βγεί απο το 2008!!!Πού πήγαν τα χρήματα των πιστώσεών μας?
Την Παρασκευή 12/11/2010 διαμαρτυρηθήκαμε έξω απο το Υπουργείο Παιδείας, και 3μελής επιτροπή μας μίλησε με  σύμβουλο του Υπουργείου, όπου παραδέχθηκε πως έχουμε δίκαιο και μας υποσχέθηκε πως θα συζητήσει το θέμα μας....αλλά καμία ανταπόκριση...
Τώρα έχουμε το 5 προς 1 στο δημόσιο(νεο μνημόνιο), και στην παιδεία, όπου οι μετατάξεις θεωρούνται προσλήψεις και οι μελλοντικές εξελίξεις στην χώρα μας, μας προβληματίζουν εντόνως.
Φυσικά έχουμε κινηθεί και νομικά, ενώ έχουν γίνει ήδη 5 επερωτήσεις στην βουλή για το θέμα μας απο τους Κουράκη Τάσο, Ψαριανό Γρηγόρη, Κουβέλη Φώτη, Βόζεμπεργκ Ελίζα και Κασαπίδη Γεώργο.
Kριθήκαμε άριστοι απο γραπτό διαγωνισμό και θέλουμε να τελειώσει γρήγορα αυτό το κακόγουστο αστείο του Υπουργείου Παιδείας!!!


Διοριστέοι ΑΣΕΠ 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: