Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ολη η ομιλία του Όλι Ρεν στην βουλή των Ελλήνων

Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τα θερμά σας λόγια, για τη θερμή υποδοχή.
Κυρίες και κύριοι, αξιότιμα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, αγαπητοί Έλληνες Βουλευτές, μου ποιείτε ιδιαίτερη τιμή καθώς μπορώ να απευθύνω το λόγο σε εσάς σήμερα, εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως ακριβώς προείπατε και εσείς, κυρία Πρόεδρε, τα εθνικά κοινοβούλια είναι όντως ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας για όλη την Ευρώπη. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για το λίκνο της Δημοκρατίας. Αυτό ισχύει για την Αθήνα και εν γένει για την Ελλάδα.

Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί τη στενή συνεργασία με τα....ευρωπαϊκά κοινοβούλια και ασφαλώς τη στενή συνεργασία και με το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ενθυμούμαι την επίσκεψή μου –ίσως βρέθηκα σε αυτήν την Αίθουσα ή σε κάποια άλλη- προ ολίγων ετών, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε επισκεπτόμουν πολύ τακτικά την Αθήνα και εκφώνησα τουλάχιστον μια ομιλία εδώ στο Κοινοβούλιο. Δράττομαι, λοιπόν, αυτής της ευκαιρίας, μετά από εκείνη την αξιομνημόνευτη πενταετία των προσπαθειών για τη διεύρυνση, να ευχαριστήσω τώρα εσάς, την Ελλάδα, τους συναδέλφους σας για την εξαιρετική συνεργασία. Χαίρομαι που είχα την ευκαιρία να συνεργαστούμε με στόχο τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό είναι μόνο μια πτυχή και διάσταση της ενότητας στην οποία μόλις προαναφερθήκατε....η συνέχεια στο Onlinepress και επίσης.....

Όλες οι ερωτήσεις των βουλευτών των κομμάτων στον Όλι Ρεν....

Η απάντηση του Όλι Ρεν στις ερωτήσεις των βουλευτών (Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω....ή άλλα λόγια, ν'αγαπιόμαστε....)

Δεν υπάρχουν σχόλια: