Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στην αναμπουμπούλα ο Λύκος(Δασκαλόπουλος) χαίρεται...

Βγαίνει που λέτε ο Δασκαλόπουλος χθες και προτείνει 6ημερη εργασία και 2ωρη υπερωρία και αντί χρημάτων ρεπό.Πιστεύετε ειλικρινά οτι αν ποτέ περάσει αυτό το μέτρο,για το οποίο ο Δασκαλόπουλος βρήκε πρόσφορο έδαφος και το πρότεινε,δεν θα καταλήξει κάπως έτσι:
Υποχρεωτική 6ημερη εργασία για όλους(κατάργηση του πενθημέρου)και υποχρεωτικό 10ωρο(κατάργηση 8ωρου)με αμοιβές φυσικά κατώτερες απο τις σημερινές.
Τι; δεν γίνονται αυτά τα πράγματα εδώ;ναι συμφωνώ.όπως δεν γίνεται και το μνημόνιο,η οικονομική κατοχή,η κατάργηση των δώρων,οι μειώσεις μισθών  και συντάξεων κτλ κτλ
Μέχρι το 2025 θα έχουμε μνημόνιο αν δεν το πήρατε χαμπάρι και μπορεί αυτές οι προτάσεις...να ακούγονται τώρα κομμάτι υπερβολικές αλλά αν σε κανα 2 χρόνια εφαρμοστούν,τότε κατά το 2020 θεωρώ σίγουρο το 6ημερο και το 10ωρο.
Μοναδική λύση η αντίδραση ενός ζαβλακωμένου και κοιμισμένου λαού.Τους κοιτάμε αποχαυνωμένοι με μάτια μοσχαριών που βοσκάν ε στο λιβάδι αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες.Και αφού μας έχουν ''ψεκάσει'' τόσο ούτως ώστε να μην έχουμε διάθεση για αγώνες τουλάχιστον έχει κανείς τη διάθεση να τους προτείνει το εξής:
Όλη αυτή η πλουτοκρατία του τύπου Δασκαλόπουλου και σια να ζήσει για ΕΝΑ μόνο ΜΗΝΑ με τις αποδοχές και τις συνθήκες που βιώνει χρόνια ο μέσος πολίτης.
Φυσικά αυτοί δεν θα το δεχτούν διότι θα φτάσουν στα όρια της αυτοκτονίας μέσα σε λίγες ώρες αφού έχουν μάθει να ξοδεύουν μέσα σε μισή μέρα οτι εμείς βγάζουμε σ'ενα μήνα.
Αλλά ρε παιδί μου,για το γαμώτο της υπόθεσης,δεν υπάρχει ΕΝΑΣ να σηκωθεί απο το ακροατήριο την ώρα που ο κάθε Δασκαλόπουλος απαγγέλλει το ποίημα του και να τον ρωτήσει:
ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ 6 ΜΕΡΕΣ ΕΠΙ 10 ΩΡΕΣ;;
ΑΝ ΝΑΙ,ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΘΕΣΕΙΣ.
ΑΝ ΟΧΙ,ΒΓΑΛΤΕ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ...
 
http://leuteria.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: