Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η NASA θα μιλήσει για τους εξωγήινους

"Φωτιά" πήραν τα πληκτρολόγια των blogger την Τετάρτη, όταν η NASA, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προανήγγειλε την πραγματοποίηση την Πέμπτη συνέντευξης Τύπου, σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή.
Η συνέντευξη θα γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 2 το μεσημέρι (19:00 GMT) την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η NASA θα πραγματοποιηθεί συζήτηση "για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες....
στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή".

Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει την μπλογκόσφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως.

Μεταξύ αυτών που θα μιλήσουν την Πέμπτη είναι η Μαίρη Βόιτεκ, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA, η Φελίσα Γούλφ-Σάιμον ερευνήτρια αστροβιολογίας στο USGS, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και η Πάμελα Κόνραντ, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της NASA.

Η Αστροβιολογία είναι ένα πεδίο που μελετά τη ζωή στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων της προέλευσής της και της ανάπτυξή της, τη θέση της και τις πιθανότητες της να διαιωνιστεί.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: