Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Wikileaks..."Διαβαθμισμένα έγγραφα υψίστης ασφαλείας"...

Η Ουάσινγκτον δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού από πακιστανικό αντιδραστήρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν μυστικά από το 2007 να αποσπάσουν ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού από πυρηνικό αντιδραστήρα του Πακιστάν, ανησυχώντας μήπως χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία «παράνομου πυρηνικού όπλου», σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks, αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times.
Ωστόσο, η εφημερίδα, η οποία είχε στη διάθεσή της, μαζί με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, κατά προτεραιότητα το υλικό του Wikileaks, που αποτελείται από 250.000 τηλεγραφήματα των αμερικανικών διπλωματικών υπηρεσιών, δεν διευκρινίζει με ποιόν τρόπο... η Ουάσινγκτον προσπάθησε να αποσπάσει το ουράνιο, για τι είδους «παράνομο όπλο»  ανησυχεί και πού θα μπορούσε αυτό να κατασκευαστεί.
Τον Μάη 2009, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, Αν Πάτερσον, ενημέρωσε για το ότι το Πακιστάν αρνείται να χορηγήσει άδεια επίσκεψης σε Αμερικανούς ειδικούς, γιατί σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Πακιστάν, εάν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αντιληφθούν την αφαίρεση του καυσίμου, «θα καταγγείλουν το γεγονός ως κατάσχεση από τις ΗΠΑ των πυρηνικών όπλων του Πακιστάν»....συνέχεια...http://mogadishu.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=28392&blid=318

Δεν υπάρχουν σχόλια: