Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η ΝΔ δεν θέλει να κυβερνήσει;;;Από τα πλέον αρμόδια χείλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από αυτά του Πρόεδρου του κόμματος, δηλαδή από τα χείλη του Γ.Γ. του κόμματος κ. Α. Λυκουρέντζου, ακούσαμε σε συνέντευξη που έδωσε στην Real News, ότι τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Ως αιτιολογία έφερε το ότι δήθεν θα δημιουργηθεί αβεβαιότητα. Δηλαδή (λέμε εμείς) στην Ιρλανδία που έγιναν εκλογές τι συνέβη; Ή στην Πορτογαλία που...
παραιτήθηκε η κυβέρνηση και πάλι τι συνέβη; Μήπως νομίζει ο κ. Λυκουρέντζος ότι μετά το ΠΑΣΟΚ θα έρθει το χάος; Μήπως νομίζει ότιη Δημοκρατία έχει αδιέξοδα και ότι η ενσάρκωση της δημοκρατίας στη χώρα μας είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ; Τότε λυπούμαστε πολύ για την νευραλγική θέση που κατέχει.

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος (αν είναι δυνατόν!!!), κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας!!! Αυτό ομολογουμένως αποτελεί διεθνή πατέντα. Δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν επιδιώκει, όπως π.χ. στην Ιρλανδία ή στην Πορτογαλία να ρίξει την κυβέρνηση και να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα, αλλά θέλει να κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, πλήν όμως να εφαρμόσει τη δική της πολιτική!!!

Εύλογα οι πολίτες που προσεγγίζουν τα όριά τους, (μερικοί μάλιστα τα έχουν φτάσει και άλλοι τα έχουν ξεπεράσει αυτοκτονώντας) αναρωτιούνται, τι επιτέλους συμβαίνει  με τη Νέα Δημοκρατία;

Α) Ασκεί υπεύθυνη (sic) αντιπολίτευση;
Β) Φοβάται μήπως χάσει τις εκλογές;
Γ) Φοβάται να κυβερνήσει; Δηλαδή φοβάται μήπως γίνει καμία στραβή και κληθεί να εφαρμόσει το μνημόνιο;
Δ) Συναινεί απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ και απλά παίζει θεατρικό αντιπολιτευτικό ρόλο για να κρατήσουν από κοινού το λαό σε καταστολή, ή
Ε) Αφήνει ανεύθυνα το ΠΑΣΟΚ να διαλύσει την κοινωνία και στη συνέχεια να έρθει η ίδια στην κυβέρνηση με τη λογική του «ώριμου φρούτου»;

Όμως:
Α) Υπεύθυνη αντιπολίτευση είναι εκείνη που είτε συναινείς απόλυτα με την κυβέρνηση και την συνδράμεις να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, καλώντας το λαό να συσπειρωθεί γύρω από την κυβέρνηση, είτε ζητάς να παραιτηθεί προκειμένου να εφαρμόσεις εσύ το δικό σου πρόγραμμα που θεωρείς σωστό.
Β) Αν φοβάται τις εκλογές, αυτό σημαίνει ότι οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της δεν την ευνοούν.
Γ) Αν φοβάται την εξουσία, αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτει πραγματική εναλλακτική πρόταση εξουσίας, δηλαδή εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Δ) Αν συναινεί απόλυτα με την εφαρμοζόμενη από το ΠΑΣΟΚ πολιτική, τότε να έχει το θάρρος να το πει στο λαό, ώστε να πάρει και ο λαός τις αποφάσεις του και όχι να τον κρατάει σε καταστολή και να του πουλάει ελπίδα.
Ε) Αν τέλος, αφήνει ανεύθυνα το ΠΑΣΟΚ να διαλύει την κοινωνία και να παραδίδει την Εθνική Κυριαρχία, τότε είναι πιο επικίνδυνη από το ΠΑΣΟΚ.

Εσείς τι πιστεύετε ότι συμβαίνει από τα πέντε;

Πάντως, αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει με τέτοια μυαλά και με αυτή την light πολιτική, τότε σε λίγο καιρό, το 20% που εμφανίζει σήμερα στις δημοσκοπήσεις θα φαντάζει άπιαστο όνειρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: