Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μιχελάκης σε Παπανδρέου: είσαι ανίκανος γιατί δεν έκανες πέρυσι αυτό που κάνει η Πορτογαλία σήμερα και η Ιρλανδία χθές!

«Είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει σήμερα εκείνο το αλήστου μνήμης: «η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί»!
Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της Κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό.
Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή.
Το Μνημόνιο δεν βγαίνει! Και δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τα έσοδα του πρώτου
διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν...
Και για αυτό ευθύνεται η Κυβέρνηση κι όσοι υποστήριξαν το Μνημόνιο...
Ως προς την ουσία της απόφασης των Βρυξελλών, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς: η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της Οικονομίας – και σε εθνικό και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο – είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι. Αλλά δεν επιτυγχάνονται χωρίς Ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση...
Σημειώνουμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων. Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων. Άλλωστε, τα spreads στις αγορές ήταν και παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. 
Τέλος, χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν. Η Ιρλανδία διασώζει τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της και η Πορτογαλία αγωνίζεται να αποφύγει την ένταξή της στο Μηχανισμό Στήριξης. Άλλωστε, και οι δύο χώρες έγκαιρα είχαν αντλήσει κεφάλαια κι έτσι σήμερα μπορούν και διαπραγματεύονται.
Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό».

Δήλωση του Γιάννης Μιχελάκη, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

1 σχόλιο:

kostas.53 είπε...

Εφόσον ο άνθρωπος έγινε Πρωθυπουργός για να ξεπουλήσει την Ελλάδα ... Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο από την αρχή !