Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Όχι Σαμαρά σε συγκυβέρνηση

Αποφασισμένος να διεκδικήσει την αυτοδύναμη διακυβέρνηση της χώρας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκτελεστική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, απορρίπτοντας τόσο την πιθανότητα συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη στήριξη σε οποιαδήποτε «εξωθεσμική» εξέλιξη.
«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν ...
Δεν θα δεχθώ συγκυβέρνηση με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του, ούτε συμπράξεις με όσους στήριξαν το μνημόνιο, ούτε θα προσφέρω συναίνεση σε θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις. Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν παίζω μικροκομματικά παιχνίδια, δεν χρωστάω σε κανένα παρά μόνο να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επιτέθηκε επίσης εκ νέου στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «δεν με απασχολούν οι επίδοξοι ενοικιαστές μίας ανύπαρκτης πολυκατοικίας».
Ο κ.Σαμαράς υποβάθμισε εξάλλου και τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εσωκομματικές τριβές στη ΝΔ. «Την ώρα που η πολιτική μας κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, την ώρα που στην Ευρώπη έδινα αγώνα για την Ελλάδα, την ώρα που η κυβερνητική πολιτική κυλάει σε νέα αδιέξοδα και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, την ώρα που ετοιμάζουμε την πρότασή μας για την οικονομία που θα αποτελέσει εναλλακτική λύση, κάποιοι υστερόβουλα και άκομψα προσπαθούν να εμφανίσουν ότι υπάρχουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ και να στερήσουν την χώρα από μία ισχυρή εναλλακτική λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: