Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τελικά κε Σαμαρά ποιος δουλεύει ποιον,συναινείτε η δεν συναινείτε;;;

Τι συμβαίνει κε  Σαμαρά εσείς μας είπατε ότι δεν συναινείτε στο λάθος,σε ομιλία του σήμερα το βράδυ στη συνέλευση του ΣΕΒ ο κύριος Παπανδρέου μας λέει άλλα..

Επιμένει στη συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ο κ. Γ. Παπανδρέου, παρά την άρνηση του κ. Αντ. Σαμαρά να παράσχει πολιτική συναίνεση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που καταρτίζει η κυβέρνηση. Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «με τη ΝΔ, για παράδειγμα, συμφωνούμε και ήδη υλοποιούμε μία σειρά από όσα προτείνουν ή και που μπορούμε να τις εξετάσουμε». Και ανέφερε τα ακόλουθα παραδείγματα:.....

· Αποκρατικοποιήσεις
· Διευκόλυνση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου/ συμψηφισμός
· Περιουσιολόγιο
· Ηλεκτρονική συνταγογράφηση
· Παραθεριστική κατοικία
· Επαναπατρισμός κεφαλαίων
· Σταδιακή κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων»
· Ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων
· «Fast track» στη δικαιοσύνη
· Πρόταση για «εργασιακή εφεδρεία» –η κυβέρνηση έχει άλλη άποψη από τη ΝΔ αλλά συζητάει το θέμα.
«Επαναλαμβάνω ότι αυτές είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στα βασικά για να αλλάξει η πατρίδα μας. Σε σχέση με τα φορολογικά έσοδα, υπάρχουν βέβαια διαφορετικές παραδοχές. Μην ξεχνάτε όμως που βρισκόμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ. Τα φορολογικά έσοδα στη χώρα μας είναι χαμηλά σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, στο 39% του ΑΕΠ έναντι 42% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Αλλά ακόμα και εδώ, είμαι έτοιμος να συζητήσω και μαζί να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε και αυτό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: