Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Είμαστε ξύπνιοι"...η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας

Οι τρεις πιτσιρικάδες που είχαν την ιδέα μέσω του facebook για την σημερινή μεγαλειώδεις συγκέντρωση στο σύνταγμα απέδειξαν στους συγκεντρωσιάρχες των κομμάτων ότι είναι πολύ λίγοι και ξεπερασμένοι...από σήμερα αποδείχθηκε ότι οι Έλληνική νεολαία δεν κοιμάται ποτέ,απλά υπομένει καρτερικά ώσπου να εκραγεί.... 

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν χιλιάδες "Αγανακτισμένοι Ελληνες". Με ένα πανό που γράφει στα ισπανικά "Είμαστε ξύπνιοι", πλήθος κόσμου και κυρίως νέοι, διαμαρτύρονται για την ανεργία και την οικονομική κρίση.
Κυρίαρχα συνθήματα των «αγανακτισμένων πολιτών» είναι «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Στα λιγοστά πανό, που αναρτήθηκαν στην πλατεία, αναγράφονταν συνθήματα - απάντηση στους Ισπανούς διαδηλωτές, όπως....
«είμαστε ξύπνιοι», αλλά και άλλα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος (το οποίο δεν ισχύει δες εδώ).

Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και «έστησαν» την ελληνική σημαία.
"Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση, ελάτε από εδώ" και "ξεσηκωθείτε" ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.
Ανάλογες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις όπως η Πάτρα, η Λάρισα, το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: