Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πράσινα άλογα...

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Θα φτάσουμε στο σημείο να αναπολούμε τον Παπακωσταντίνου...
Όταν η ρητορεία ξεπερνά τον λαϊκισμό, "απολαύστε"...


Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο Alter from Evaggelos Venizelos on Vimeo.

Ούτε τρεις ώρες δεν κράτησε η προτεινόμενη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητούσε η κυβέρνηση από τους πολίτες που είχαν μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ λόγω αποδείξεων να επιστρέψουν την επιπλέον διαφορά. Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter....
πήρε στον «αέρα» πίσω τη διάταξη. Ωστόσο για τις φορολογικές δηλώσεις του 2012 οι αποδείξεις θα λαμβανονται υπόψη μόνο για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου καθώς καταργείται οποιαδήποτε επιπλέον έκπτωση φόρου.

Τα σκληρά φορολογικά μέτρα

- Καταργείται η έκπτωση φόρου με αποδείξεις

- Αυξάνεται το ποσό των αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

- Μειώνεται η έκπτωση φόρου στο 10% από το 20% για τους τόκους των δανείων για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

- Αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά μέσο όρο 70%

- Επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές φορολογίας από 1% έως 5%.

- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε ιδιωτικά Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σε σκάφη αναψυχής, δεξαμενές κολύμβησης κτλ.

- Καθιερώνεται ετήσιο τέλος επιτηδεύματος 400 ευρώ ή 500 ανάλογα την περιοχή.

- Επιβάλλεται φόρος ακίνητης περιουσίας για ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ με πρώτο φορολογικό συντελεστή για αξία από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ 2 τοις χιλίοις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
*Πηγή pdf Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια: