Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η μεγάλη ευκαιρία Σαμαρά. Να ζητήσει εκλογές τώρα....


Αν η Νέα Δημοκρατία το εννοεί πραγματικά, ότι δεν πρέπει να περάσει το Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο 2) και ότι θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε, τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο μνημόνιο, τότε, το συμφέρον της χώρας αλλά και το πολιτικό συμφέρον της ίδιας, επιβάλουν να ζητήσει εκλογές τώρα αμέσως, πριν...
την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το ΠΑΣΟΚ.

Με την πρότασή της αυτή, την οποία μπορεί να την αιτιολογήσει άνετα στον ελληνικό λαό, ότι βάζει εμπόδιο στην ψήφιση του σκληρού μνημονίου 2, ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση, όπως εκείνη πιστεύει και προτείνει, θα μπορέσει αφενός να βάλει ουσιαστικό εμπόδιο στον κ. Παπανδρέου για την μη ψήφισή του και αφετέρου να φορτώσει στο ΠΑΣΟΚ ολόκληρο το πολιτικό κόστος της απόφασης ψήφισης. 

Αν ο κ. Παπανδρέου υποκύψει στο αίτημα (το πιο πιθανόν) τότε θα πάμε σε εκλογές και ο λαός πλέον, με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας, θα πάρει τις αποφάσεις του και την τύχη στα χέρια του. Αν όμως δεν υποκύψει ο κ. Παπανδρέου και ταυτόχρονα δεν αντιδράσουν οι βουλευτές του, τότε το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο θα διαλυθεί.

Αν όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν υποβάλει τώρα αμέσως το αίτημα για εκλογές και αφήσει πρώτα να ψηφιστεί το μνημόνιο 2, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για μια ακόμα φορά ο ελληνικός λαός σε ένα δεύτερο σκληρότερο μνημόνιο, με τη δική του έστω μη αντίδραση, τότε φοβούμαστε ότι θα έχει και ο ίδιος την τύχη του κ. Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα θα αποκαλυφθεί θεατρικό και καθοδηγούμενο και φυσικά θα καταρρεύσει.

Τώρα είναι η ώρα του Αντώνη Σαμαρά για να καταφέρει το καίριο πλήγμα, αργότερα δεν θα γίνεται από κανέναν πιστευτός.
Να μας θυμάται.
Είναι η τελευταία του κυριολεκτικά μεγάλη ευκαιρία. 1 σχόλιο:

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Διαβάστε δύο ενδιαφέροντα άρθρα

http://taairetika.blogspot.com/2011/06/kke.html

http://taairetika.blogspot.com/2011/06/alter.html