Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι συνειδητές επιλογές και η μεθόδευση του ξεπουλήματος

Ίσως μερικοί αναρωτιούνται γιατί απομακρύνθηκε ο εξ απορρήτων, το alter ego του πρωθυπουργού, ο Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο οικονομικών.
Η απάντηση είναι απλή και αποτέλεσμα ενός ευρύτερου σχεδίου που είναι σε πλήρη εξέλιξη...
Ως γνωστόν οι κυριότερες φάσεις ενός προγράμματος είναι αυτές της σχεδίασης και της υλοποίησης.
Οι κ. ΓΑΠ και ΠΑΠΑΚ μαζί με τους λοιπούς της παρέας, έστησαν την "φάμπρικα", αφού έφεραν και έβαλαν στο παιχνίδι την τρόικα.
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά χθες στην βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ο Σαμαράς δήλωσε :"κ. Παπανδρέου οδηγήσατε συνειδητά την χώρα στο μηχανισμό στήριξης"
Δεν την έφεραν μάλιστα, την τρόικα, από την αρχή (ενώ ήξεραν ότι ήταν μονόδρομος όπως είχε δηλώσει ο υφυπουργός κ. Σαχινίδης) αλλά περίμεναν να απαξιωθούν τα πάντα, να συρρικνωθεί και ...
καταρρακωθεί η εικόνα της οικονομίας και τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).
Toυς έφεραν με το κατοχικό μνημόνιο "1", το οποίο όπως έχουμε γράψει ΕΔΩ  , δεσμεύει εκτός όλων των άλλων την χώρα μας μέχρι το 2060.
Ετοίμασε λοιπόν πριν φύγει ο Παπακωνσταντίνου το μεσοπρόθεσμο, έφτιαξε έναν απίστευτο στα χρονικά-ιστορικά νόμο ενός άρθρου και άνοιξε διάπλατα την πόρτα που οδηγεί κατά την άποψη μας, με αργά αλλά σταθερά βήματα στο ξεπούλημα.
Παράλληλα μας προετοίμασε χωρίς να το καταλάβουμε για το μνημόνιο 2 και ένα νέο δάνειο ΜΑΜΟΥΘ, όπως το αποκάλεσε στην ομιλία του στην Κ.Ο προχθές ο πρωθυπουργός.
Φυσικά και δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια, είναι αυτονόητο..
Και τι απομένει ;;
Σύμφωνα με το σχέδιο τους και αφού μας έχουν εξαθλιώσει με τις φορολογίες, περικοπές μισθών, απολύσεις, ανεργία ..και βομβαρδίσει με την προπαγάνδα και παραπληροφόρηση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση (π.χ επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ανάπτυξη, μείωση φόρων, επαχθές χρέος κλπ), μας παρουσιάζουν ως μόνη λύση αυτό που αρκετοί (δυστυχώς) συνέλληνες σκέφτονται και λένε: Πούλατα, πούλατα ΟΛΑ..
Να λοιπόν πως μπαίνει στο κάδρο το ξεπούλημα, γιατί άλλο αξιοποίηση, άλλο ελεγχόμενη πώληση, παραχώρηση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και άλλο ξεπούλημα..
Σε ότι αφορά στις ΔΕΚΟ και γενικά στην αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, ήδη το υπουργείο οικονομικών προ μηνός ανακοίνωσε τους συμβούλους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα.
Που υπάρχουν όμως εκκρεμότητες, που είναι τα λεφτά;
Μα στους φυσικούς πόρους, την ενέργεια και κυρίως το υπέδαφος.
Το υπέδαφος μας που είναι πλούσιο σε κοιτάσματα ευγενών μετάλλων και και οι θάλασσες μας με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίων.
Διαβάστε εδώ απόσπασμα του βιβλίου του Joseph Stiglitz (σύμβουλος του Γ.Α.Π), "Globalization and Its Discontents", που κυκλοφόρησε το 2002.
"Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές."
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Εδώ είμαστε, εδώ είναι όλα τα λεφτά...
Πόσα νομίζετε ότι μπορούμε να μαζέψουμε από τις αποκρατικοποιήσεις 10 το πολύ 20 δις.
Ας μην ξεχνάμε σε ανύποπτο χρόνο (Σεπτ.  2010) ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για αναξιοποίητη περιουσία 270 δις (διαβάστε ΕΔΩ ).
'Εκτοτε είχαμε πληθώρα δηλώσεων για το θέμα από αξιωματούχους της Ε.Ε και της τρόικας.

Που θα βρεθούν λοιπόν τα υπόλοιπα 250 δις, αφού θα έχουμε πουλήσει ΔΕΚΟ, κτήρια κλπ, σε τίμημα που δεν θα ξεπερνά τα 20 δις ;;
Φυσικά με το ξεπούλημα του υπεδάφους και των κοιτασμάτων...
Ποιο είναι το υπουργείο που ασχολείται, επιβλέπει και εποπτεύει όλα τα πιο πάνω ;;
To Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Γιατί άραγε ο Παπακωνσταντίνου δεν πήγε όπως έλεγαν τα ΜΕΓΑλοκανάλια, στο ΥΠΕΞ ή στο Άμυνας...
To Σάββατο το πρωι στο ΜΕΓΚΑ ο Χασαπόπουλος είπε: "ο Παπακωνσταντίνου κοιμήθηκε ΥΠΕΞ και ξύπνησε ΥΠΕΚΑ !!"
Τυχαίο δεν νομίζω...
Δείτε για να μην περνάτε για φαντασιόπληκτους ή σεναριολόγους τι γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (18 Ιουν.2011)
Από τα «όχι» στο «πουλήστε» 
Από τις «κόκκινες γραμμές» και τις «πράσινες εμμονές» της Τίνας Μπιρμπίλη, στο «πούλησέ τα όλα» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δείχνει να αλλάζει η πολιτική στα μεγάλα ανοιχτά θέματα της ενέργειας. 
Χαρακτηριστικό είναι και το άρθρο από το ΠΑΡΟΝ (19/6/2011)
"Θεσπίζουν ασυλία για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας χωρίς νόμιμες διαδικασίες!"
Αν η κυβέρνηση επιμείνει να φέρει νομοσχέδιο που θα θεσπίζει ασυλία για τα στελέχη του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, αποτελεί ομολογία ότι το ξεπούλημα θα γίνει έξω από κάθε νομιμότητα και διαφάνεια, προς δόξαν της διαφθοράς και της διαπλοκής που καταγγέλλει... 
Δείτε τώρα πως διαμορφώνουν την κοινή γνώμη με κατευθυνόμενες έρευνες , όπως σας είχαμε ενημερώσει ΕΔΩ  
Διαβάστε τι έγραφε στις 29 Μαι.2011 το ΒΗΜΑ στο άρθρο: "Πουλήστε τα (σχεδόν) όλα ":
Τα ποσοστά είναι τόσο υψηλά που δημιουργούν την εντύπωση ότι πολίτες αποφασίζουν «εν θερμώ» να πουληθούν τα πάντα, ίσως για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσπιστία τους για τον δημόσιο τομέα, όποιο ρόλο και αν αναλαμβάνει.
Καταλάβατε γιατί μας βομβαρδίζουν με τις φήμες για την μη λήψη της 5ης δόσης;
Καταλάβατε γιατί μας παρουσιάζουν το νέο απίστευτο πρόγραμμα λιτότητας...και τα σενάρια χρεοκοπίας;;
Για να μας αναγκάσουν να πούμε πουλήστε όλα.... "

Μακάρι να είναι ένα κακό όνειρο ή απλά η υπερβολική και τραβηγμένη άποψη μας.
Ο καιρός θα δείξει.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/06/e.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: