Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: Εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες για αμοιβές στελεχών… όπως του κ. Πανταλάκη

Προκλητικές αμοιβές τραπεζικών στελεχών σε μία περίοδο που οι Έλληνες χάνουν τη δουλειά τους και αναγκάζονται να επιβιώσουν με τα απολύτως απαραίτητα εξ αιτίας της παράδοσης της χώρας στις «ορέξεις» της τρόικας ενώ οι τράπεζες γεμίζουν τα ταμεία τους από τις κρατικές ενισχύσεις, αποκαλύπτει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος παρενέβη με αφορμή την περίπτωση του διοικητή της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος...
κ. Θεόδωρου Πανταλάκη [για τον γνωστό πρασινοφρουρό της δεκαετίας του 80 μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ, εδώ και εδώ], που εμφανίζεται να έλαβε τεράστια ποσά κατά την παραίτησή του, το 2009, από το Δ.Σ. της Τραπέζης Πειραιώς, της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος.
Το θέμα φέρνει για συζήτηση στην Βουλή με Ερώτησή του και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων καταγγέλει ότι: στις 7 Ιανουαρίου εφέτος εκδόθηκε Ενημερωτικό Δελτίο ΑΜΚ της Τραπέζης Πειραιώς, όπου στην σελίδα 296 στην ενότητα περί αμοιβών, αναφέρεται ότι κ. Πανταλάκης, αν και παραιτηθείς στις 3 Δεκεμβρίου 2009 από το Δ.Σ της τράπεζας, έλαβε έκτακτη αμοιβή ποσού 470.000 ευρώ!!!” [Δεξί Εξτρέμ: Εδώ μπορεί να υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής μιας και η συνήθης τακτική των μεγαλοτραπεζιτών είναι να παίρνουν τα μπόνους όχι σαν μπόνους που φορολογούνται βαριά αλλά σαν δήθεν ασφαλιστικά συμβόλαια τα οποία φέρονται να πλήρωναν εικονικά και τα οποία είναι σχεδόν αφορολόγητα!]

Συνεχίζει μάλιστα ο Αχαιός Βουλευτής με νέα στοιχεία: «Αθροιστικά για το έτος 2009, ο κ. Πανταλάκης, αποχωρώντας από το Δ.Σ της Τραπέζης Πειραιώς, πέραν από τις τακτικές αμοιβές του για το έτος 2009 (257.000 ευρώ) έλαβε το ανωτέρω ποσό από μια τράπεζα, η οποία ευρίσκετο σε δυσχερή οικονομική θέση καθώς έχει ενισχυθεί κεφαλαιουχικά από το ελληνικό Δημόσιο με προνομιούχες μετοχές αξίας 370.000.000 ευρώ και έχει λάβει μεγάλο μέρος από το πακέτο εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών γιατί ο κ. Πανταλάκης, αν και παραιτήθηκε από το Δ.Σ. της Τραπέζης Πειραιώς, έλαβε έκτακτη αμοιβή 470.000 ευρώ και σε τι αφορά το ποσό και με ποιον τρόπο έχει φορολογηθεί το ποσό και σε ποια κατηγορία υπάγεται.

Επίσης, ερωτά ποιες είναι οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. της Αγροτικής Τραπέζης Ελλάδος και ζητά να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. της Αγροτικής Τραπέζης Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: