Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

«Προσέξτε γιατί αλλιώς θα φύγουμε» προειδοποιεί ο Ανδρέας Λοβέρδος


Μήνυμα-βόμβα στέλνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. «Προσέξτε γιατί αλλιώς θα φύγουμε» λέει σε πολιτικούς αντιπάλους και πολίτες, με αφορμή τους προπηλακισμούς, τις «μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές», όπως τις χαρακτηρίζει, αλλά και τον «καταγγελτικό αντιπολιτευτικό λόγο».

Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην «Realnews», παρομοιάζει τα κυβερνητικά στελέχη με «ανθρώπους στον λάκκο με τα λιοντάρια», όπου τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάθονται από πάνω και κάνουν συστάσεις.

«Δεν μπορώ να να ανεχτώ ως εθνική στάση ή ως λογική πολιτική συμπεριφορά να είμαστε π.χ. δέκα άνθρωποι στο λάκκο με τα λιοντάρια και να είναι πάνω από το λάκκο-δηλαδή, όχι μέσα, αλλά γύρω γύρω από αυτόν-διάφοροι άλλοι πολιτικοί από τον δικό μας χώρο, από τη μείζονα αντιπολίτευση κατά κύριο λόγο, από την Αριστερά κατά κυριότατο λόγο, και με σηκωμένο δάχτυλο να μας λένε πως να παλέψουμε με τα λιοντάρια, και ότι αυτοί, αν ήταν μέσα, θα τα κατάφερναν καλύτερα».

»Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να τους πούμε: "Για ελάτε κάτω κι εσείς. Για κατεβείτε κι εσείς στον τόπο της δυσκολίας, να δούμε πώς θα τα καταφέρετε με τρόπο εμπράγματο"» συνεχίζει.

«Όταν έχουμε ειδικά ορισμένες μιντιακές ισοπεδωτικές κραυγές, με αδυσώπητη και εκ του ασφαλούς κριτική, όταν προπηλακιζόμαστε, όταν ο αντιπολιτευτικός πολιτικός λόγος είναι καταγγελτικός και εύκολος, τότε ξέρετε τι έρχεται αυθόρμητα; Να φύγουμε, να έρθουν να τα κάνουν κάποιοι άλλοι... Να δούμε αν θα τα κάνουν καλύτερα. Και θέλω να ξέρω, αν φύγουμε εμείς σήμερα, αν κάναμε ό,τι έκανε η ΝΔ το 2009, ο κόσμος, οι πολίτες που σήμερα διαμαρτύρονται θα ένιωθαν απόγνωση ή όχι. Καλά είναι λοιπόν να παίζουμε, αλλά να δούμε ότι το παιχνίδι έχει πολλούς που μπορούν και αυτοί να γίνουν παίκτες».

Ο υπουργός Υγείας τονίζει, επίσης ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί. «Δεν λέω ότι είμαστε αλάνθαστοι ή σοφοί. Λέω όμως ότι το παλεύουμε».


* Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Λοβέρδου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τόνισε -μεταξύ άλλων: «Έτσι κι αλλιώς θα φύγουν με την ψήφο των πολιτών στις επόμενες εκλογές».


----------------------------------------------


Υ.Γ. blogger: Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να κλείσετε την πόρτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: