Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αναγκαστικά μονοκομματικές κυβερνήσεις γιατί ο λαός δεν έχει... παιδεία!!!


Ακούμε συνεχώς τους πολιτικούς, ακόμα και σήμερα το πρωϊ, ανεξαρτήτως κομμάτων να πιπιλάνε συνεχώς την καραμέλα της προπαγάνδας ότι δήθεν ο ελληνικός λαός δεν έχει την παιδεία εκείνη που θα επέτρεπε κυβερνητική συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Δηλαδή κυβερνήσεις συνεργασίας. Άρα είμαστε καταδικασμένοι,....
εξ αιτίας δηλαδή του «απαίδευτου» λαού, να εξουσιαζόμαστε από μονοκομματικές κυβερνήσεις, οι οποίεςεντελώς ανεξέλεγκτα διαχειρίζονται το λαϊκό χρήμα, για το καλό μας βεβαίως βεβαίως.

Πέρα από αυτό υπάρχει και το άλλο παραμύθι, αυτό του δημοκρατικού διαλόγου. Αφού λοιπόν η σοσιαλιστική μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ουσιαστικά μόνη της, τόσο το μνημόνιο όσο και το μεσοπρόθεσμο, έρχεται τώρα και κατηγορεί ανερυθρίαστα το λαό που διαμαρτύρεται, με το επιχείρημα ότι η δημοκρατία επιβάλει διάλογο και όχι άναρθρες κραυγές και διαμαρτυρίες στις πλατείες.

Πραγματικά θα πρέπει να δείξει κανείς μεγάλη αυτοσυγκράτηση για να μπορέσει να δέχεται κατακέφαλα τέτοια οργιώδη προπαγάνδα και να μένει ήρεμος. Τόση προκλητικότητα σε βάρος του λαού είναι άκρως επικίνδυνη.

Εμείς ρωτάμε: Βρε μάγκες εκεί στα κόμματα. Ποιος δεν έχει παιδεία για κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτός εδώ ο λαός που γέννησε τη δημοκρατία ή οι παντός είδους διαπλεκόμενοι κηφήνες που του έχουν καθίσει στο σβέρκο και δεν λένε να τον αφήσουν να προκόψει;; Φταίει άραγε ο λαός που εσείς έχετε φτιάξει έναν εκλογικό νόμο που δίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμα και σε κόμμα που μπορεί να έχει συγκεντρώσει και κάτω από το 40% αυτών που ψήφισαν;;;

Και για να είμαστε πιο ξεκάθαροι. Δεν είναι θέμα παιδείας, είναι θέμα ανεξέλεγκτης διαχείρισης του λαϊκού χρήματος από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Σε ότι αφορά το δημοκρατικό διάλογο, πάψτε επιτέλους να μας κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Δημοκρατικός διάλογος είναι εκείνος που αφού γίνει ζύμωση μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνέχεια ακολουθεί ψηφοφορία από όλους τους συμμετέχοντες και επικρατεί η άποψη που συγκέντρωσε το 50% + 1. 
Που το είδατε γραμμένο, εσείς μεν να παίζεται θέατρο διαλόγου (γιατί οι αποφάσεις είναι προειλημμένες) μέσα από τα ΜΜΕ των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, καθώς και από τη Βουλή και μετά να ανακοινώνετε τις αποφάσεις σας  ερήμην του λαού, τον οποίο μάλιστα κατηγορείτε και από πάνω ότι δεν κάνει διάλογο;;;
Γιατί λοιπόν δεν γίνεται ένας δημόσιος διάλογος και μετά να ακολουθήσει δημοψήφισμα;;
Δεν είναι αυτό δημοκρατικό;;;
Φταίει εδώ η παιδεία του λαού ή τα εξωθεσμικά συμφέροντα;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: