Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Οι ανίκανοι κατάργησαν και τις δωρεάν διακοπές της Εργατικής ΕστίαςΤο πρωί χωρίς να γνωρίζουμε τι θα επακολουθήσει κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Ιουλίου κάναμε χιούμορ με την γνωστή φράση του αείμνηστου Αντρέα Παπανδρέου:"Ε, να μη χαλάσουμε και τα μπάνια του λαού!" !!!!
Ρωτάγαμε: "Που πήγαν τα μπάνια του λαού;" και παραθέματα κάποιες όμορφες φωτογραφίες από... την παραλία της Ψάθας του Δήμου Βιλίων για να χαλαρώσουμε λίγο με την ευκαιρία της πρωτομηνιάς.

Που να ξέραμε ότι λίγη ώρα αργότερα θα αποδεικνυόμασταν προφήτες;
Κάποιοι ανίκανοι φρόντισαν να καταργήσουν τις δωρεάν διακοπές που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
Τα μπάνια του λαού και συγκεκριμένα των δικαιούχων της Εργατικής Εστίας που ήταν προγραμματισμένα για τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Ιουλίου μετατίθενται για το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου για τεχνικούς λόγους,όπως λέει η πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Βάσω Τσιμπίδα!!!!

Στην ουσία όμως οι διακοπές αυτών των ανθρώπων ακυρώνονται-καταργούνται αφού ήδη έχουν προγραμματίσει και πάρει τις άδειές τους κι αφ' ετέρου το Σεπτέμβρη που λέει η κυρία Πρόεδρος αρχίζουν τα σχολεία κι έτσι αντικειμενικά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι παίρνουν και πάλι άδεια δεν γίνεται να φύγουν!

Συγχαρητήρια σε όλους όσους κατάφεραν αυτό τον άθλο.
Και καλά να περάσουν στις διακοπές τους μια κι αυτοί θα πάρουν κανονικά τις άδειές τους αφού για τους ίδιους δεν υφίστανται οι "τεχνικοί λόγοι" που καταργούν τις δωρεάν διακοπές του λαού.

Για την ιστορία και μόνο διαβάστε τις δηλώσεις της προέδρου του Ο.Ε.Ε: 

"Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα που είναι πέρα από τον Οργανισμό, δεν υποκρύπτεται τίποτα πίσω απο αυτό. Αναγκαστήκαμε να μεταθέσουμε τις 2 πρώτες εκδρομές στις ημερομηνίες των δύο τελευταίων του Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια ισχύουν, δεν υπάρχει κανένα θέμα και οι εκδρομές θα πραγματοποιηθουν κανονικά. Είναι τεχνικά θέματα που δυστυχώς είναι πέρα απο τις αποφάσεις του Οργανισμού. Δεν υποκρύπτεται ούτε οικονομικό θέμα, ούτε ακύρωση. Εχουν ξανασυμβεί και στο παρελθόν αυτά.
Επρεπε να έχουμε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου. Από τον Οργανισμό τα έγγραφα πήγαν κανονικά πριν ένα μήνα. Κατανοώ την ταλαιπωρία του κόσμου, πλην όμως θα πρέπει να κατανοήσετε και εμάς καθώς το θέμα μας υπερβαίνει. Χθες το μεσημέρι το πληροφορηθήκαμε και αμέσως οι υπάλληλοι του Οργανισμού επικοινωνούν με τους δικαιούχους τηλεφωνικά.
Σήμερα πήραμε την κανονική απόφαση απο το Διοικητικό Συμβούλιο για την μετάθεση των εκδρομών, είναι αλλωστε όρος της προκήρυξης αυτό. Όταν υπάρχουν θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό μπορούμε να μεταθέτουμε τις εκδρομές. Δεν είχαμε πιο πριν την ενημέρωση.
Το μάθαμε χθες το μεσημέρι. Αυτό δε γίνεται για πρώτη φορά, έχει γίνει και στο παρελθόν πάρα πολλές φορές. Δεν είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι θέμα χρημάτων. Όλες οι συμβάσεις πηγαίνουν σε προσυμβατικό έλεγχο, είναι θέμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπολογίζαμε πως μέσα σε ένα μήνα θα είχαμε τελειώσει αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Ζητάμε συγνώμη από τους δικαιούχους αλλά είναι τεχνικά θέματα που υπερβαίνουν τον Οργανισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: