Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γιωργάκη μόνο εσύ μπορείς να φέρεις στον Αραβικό κόσμο την Άνοιξη...ΠΑΜΕ!

Αφού έσωσε την Ελλάδα τώρα μπορεί να παίξει ρόλο και στην Αραβική Άνοιξη...
Ο μεγάλος ηγέτης και πρωθυπουργός της Ελλάδος κος Γιωργάκης Παπανδρέου στα αχνάρια των μεγάλων ηγετών του πλανήτη από την θέση του προέδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς θα φέρει την Αραβική Άνοιξη...σε δηλώσεις του από την Κρήτη όπου έλαβε χώρα το παρακμιακό συνέδριο της Σ.Δ ανέφερε τα εξής...
Στην νέα εποχή για τον αραβικό κόσμο η Κρήτη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε την θέση κλειδί που έχει η Κρήτη γεωγραφικά και οικονομικά, την στιγμή που είναι σε εξέλιξη η "Αραβική Ανοιξη".
"Βεβαίως, η Κρήτη είναι σ' αυτή τη γειτονιά, πολύ κοντά σε πολλές από τις χώρες που έζησαν επαναστάσεις και αλλαγές. ... Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει κάποιο ρόλο. Η Κρήτη έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο, με το Μουσουλμανικό κόσμο, και επιθυμεί να διατηρήσει αυτούς τους δεσμούς και να σφυρηλατήσει νέους. Λόγω των δικτατορικών καθεστώτων, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν από τον Ψυχρό Πόλεμο και όχι μόνο, ακόμα και λόγω του Μεσανατολικού, πολλοί από αυτούς τους δεσμούς είχαν σπάσει. Οφείλουμε να τους αποκαταστήσουμε".
Μιλώντας για τη μεταβατική περίοδο αυτών των χωρών, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής κ. Παπανδρέου, ζήτησε από όλους τους εκπροσώπους αραβικών χωρών που πήραν μέρος στην διάσκεψη της Κρήτης, να δημιουργήσουν θεσμούς που θα διασφαλίσουν τη μόνιμη μετάβαση στη Δημοκρατία. Τους διαβεβαίωσε μάλιστα για την πάγια υποστήριξη του κόμματος και της κυβέρνησής του σε αυτή την προσπάθεια.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ Σπεύσουν γιατί μας τον ζητάνε και άλλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: