Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ήθελε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο...αλλά έφαγε πόρτα

Ο άνθρωπος παραμένει αμετανόητος τορπιλίζοντας συνεχώς την εθνική συναίνεση και προσπαθεί να το παίξει κυρίαρχος του παιχνιδιού, ενώ στην ουσία δεν είναι ένας αποτυχημένος πρώην πρωθυπουργός.
Τι σκαρφίστηκε χθες...έθεσε ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου προτάσσοντας ως δικαιολογία τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του. Συνάντησε ωστόσο οξύτατες αντιδράσεις από τον...
υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο αλλά και από τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο που ζήτησαν μετ' επιτάσεως το πάγωμα οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα δυναμίτιζε το κλίμα συναίνεσης που έχει δημιουργηθεί και θα δημιουργούσε αναταραχή σε μια περίοδο που απαιτείται σύμπλευση όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Ανάλογο ήταν και το πνεύμα της τοποθέτησης του κ. Λοβέρδου, ο οποίος σημείωσε ότι είναι αδύνατο να τεθεί τέτοιο ζήτημα σε αυτή τη συγκυρία.
Τελικώς, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης σε ρόλο ισορροπιστή πρότεινε να ανοίξει διάλογος γύρω από το θέμα για το οποίο θα καταθέσουν τις απόψεις τους και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υπουργούς του κόμματός του να στηρίξουν την κυβέρνηση με συντεταγμένο τρόπο, αλλά και τον Λουκά Παπαδήμο που έχει αναλάβει πολύ δύσκολες ευθύνες.
Αφησε μάλιστα να εννοηθεί σε αντίθεση με τον Αντ. Σαμαρά ότι η προκαθορισμένη ημερομηνία των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να είναι δεσμευτική καθώς, όπως είπε, δεν πρέπει να μπούμε στη δίνη του προεκλογικού αγώνα μέχρι να έχουμε ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει.
Τέλος, άλλοι υπουργοί όπως οι Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Παπακωνσταντίνου και Χρ. Παπουτσής διατύπωσαν την άποψη ότι δεν πρέπει να μείνουν στα συρτάρια τα νομοσχέδια που είχαν καταρτιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ετεροι συνάδελφοί τους αντέτειναν όμως ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθεί η νέα κυβέρνηση με ζητήματα που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: