Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

«ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ» – ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ – ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ CDS ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Olympia.gr

Ύστερα από την απόφαση της Εισαγγελείας του Αρείου Πάγου για τους οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, σύμφωνα με την οποία η παρότρυνση των προϊσταμένων τους για επίσπευση των υποθέσεων που χειρίζονται –ιδίως δε ως προς τα CDS που αφορούν την οικογένεια Παπανδρέου- δεν συνιστούν παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, χειραγώγηση από ανωτέρους, ρωτάμε την καθ’ όλα σεβαστή Δικαιοσύνη: .....
Θα ισχύσει το ίδιο και για άλλες, εκκρεμείς, υποθέσεις;
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου η βασική κατηγορία κατά του Γιάννη Αγγέλου –άρα και του Κώστα Καραμανλή- συνίσταται στο ότι ο Πέτρος Δούκας έχει καταθέσει πως ο Γιάννης Αγγέλου του είχε τηλεφωνήσει και του είχε ζητήσει απλώς και μόνο να επισπεύσει την όλη υπόθεση.
Ο Πέτρος Δούκας μάλιστα είχε τονίσει πως, πέραν τούτου, ο Γιάννης Αγγέλου δεν του ζήτησε οτιδήποτε άλλο, παράνομο ή παράτυπο. Τα δεδομένα των δύο υποθέσεων συμπίπτουν απολύτως. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Μόνο κακόπιστοι μπορούν να πουν κάτι διαφορετικό.
Θα ισχύσουν λοιπόν και για τον Γιάννη Αγγέλου –άρα και για τον Κώστα Καραμανλή, που ήταν και είναι ο κύριος στόχος- τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά; Αν όχι, θα ήταν υπερβολή να συλλογιστεί κανείς ότι η Δικαιοσύνη πάσχει; Θα επανέλθουμε. Και μάλιστα με πολύ πιο ολοκληρωμένη τεκμηρίωση.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ θα αναστήσουν, σαν το Λάζαρο, το Βατοπέδι κατά του Κώστα Καραμανλή κάνουν μεγάλο λάθος.
Και ελπίζουμε σ’ αυτούς τους «κάποιους» να μην συμπεριλαμβάνονται ούτε δικαστές ούτε πολιτικοί. Κι αυτό για το ΚΑΛΟ και της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής.
Όσο για κάτι Πρόξενους ξένων «δυνάμεων», κατά Θεσσαλονίκη μεριά, δεν μας ενδιαφέρει η τύχη τους. Ο βίος και η πολιτεία τους είναι γνωστοί. Και θα βγουν στον αφρό «οσονούπω στρατηγέ μου» κατά Λάκη Λαζόπουλο. Ε ρε γλέντια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: