Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αυτή είναι η ξεκάθαρη πραγματικότητα με το PSI (κούρεμα). Διαψεύστε με κύριοι της κυβέρνησης και των ΜΜΕ

Από τον Γεώργιο Μπάκο

Σ.Σ. Βάλτε τους οικονομικούς ταγούς και τους καναλοκαθηγητάδες σας να διαψεύσουν τα κάτωθι. Αν το καταφέρετε, μέχρι και Μπένι ψηφίζουμε.
Βλέπω γύρω μου χαρές και πανηγύρια και ακούω για μεγάλες επιτυχίες. Τις μεγάλες εποχές της προπαγάνδας (κομμουνιστική Σοβ. Ένωση, Ναζί, Μακάρθι, J.E. Hoover κλπ), δεν πρόλαβα να τις ζήσω, αλλά νομίζω ότι θα έμοιαζαν σχολική εκδρομή με αυτά που γίνονται σήμερα.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ και εν συντομία, η πραγματικότητα της Ελλάδας μετά το κούρεμα (PSI) είναι ως ακολούθως: ....

– Το πραγματικό (και όχι το υποτιθέμενο) κέρδος ή καλύτερα το όφελος από το PSI, επί των 360 δις συνολικά, δεν ξεπερνά τα 40-45 δις, αφού πρέπει να υπολογιστεί η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, και βέβαια η αποζημίωση των ιδιωτών κατόχων. Άρα σε απόλυτα νούμερα, το ποσοστό επί του συνόλου είναι μόλις 11% με 12%. Μια μείωση του spread των 230 δις θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα!!!
– Για αυτά τα 40-45 δις “όφελος”, η χώρα δανείζεται επιπλέον 130 δις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το χρέος της, καθιστώντας το μη διαχειρίσημο. Και βέβαια δεν θα πάνε ούτε για ανάπτυξη ή για κάλυψη αναγκών με σκοπό την μείωση του ελλείματος, αλλά δε εξυπηρέτηση χρέους και σε στήριξη “των αγορών”!!
– Οι “αγορές”, όπου για να λέμε την αλήθεια, μόνο για αυτές έγινε το κούρεμα, θεωρούν τα ομόλογα ακόμα και μετά το PSI ως το ίδιο αναξιόπιστα, και ήδη τα παπαγαλάκια δια στόματος Σόϊμπλε, Νταλάρα (όχι νεράτζια παιδιά) και των υπολοίπων καλοπαίδων μαζί με τον δικό μας Π. Καψή,  μας προετοιμάζουν για την επόμενη “πτώχευση” και τα νέα μέτρα τον Ιούνιο.
– Παράλληλα έχουμε τα εξής καταπληκτικά και αδιαμφισβήτητα. Και προκαλώ τους “καθηγητές” των ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς παντογνώστες να τα αμφισβητήσουν, όπως και τα ανωτέρω:
  • Η (επίσημη) ανεργία έχει εκτοξευτεί στο 21%, το οποίο σημαίνει ότι κατά την διετία του ΓΑΠ, της Τρόϊκας και της κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας”, ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ. Ο επόμενος στόχος είναι το 30% ούτως ώστε και τα 450 ευρώ να σου φαίνονται ως μάνα εξ ουρανού.
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν ανακεφαλαιοποιήθηκαν μετά το κούρεμα, έχουν πιάσει το μαντήλι και -ειδικά λόγω της ανεργίας και της μείωσης μισθών, άρα μειωμένων εισφορών- κατευθύνονται με μαθηματική ακρίβεια σε χορό του Ζαλόγγου. Κατά τα άλλα μου άρεσε που όλα αυτά έγιναν για να σωθούν ΚΑΙ οι συντάξεις.
  • Το έλλειμα έκλεισε στο 7% το 2011 ενώ τώρα τρέχει με κοντά 8% και ο Θεός ξέρει που θα φτάσει.
  • Ο προϋπολογισμός δεν ακουμπιέται ούτε και από το πάμε στοίχημα, αφού όποιος ποντάρει στο over στην απόκλιση, είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει.
  • Οι αγορές; χαχαχα, καλό το ανέκδοτο μέρες που είναι. Όχι το 2020 αλλά ούτε το 2030 δεν θα επιστρέψουμε, με αποτέλεσμα τρεις γενιές Ελλήνων να ζήσουν “κατοχικά”.
Κύριοι Καθηγητάδες των καναλιών και Οικονομολόγοι ταγοί, θέλετε να μου απαντήσετε με αμιγώς οικονομικά κριτήρια στα κάτωθι ερωτήματα;
  • Όταν σε μια χώρα το χρέος δεν μειώνεται, αλλά απαιτούνται περισσότερα δάνεια για την εξυπηρέτηση του, παρά το πιστωτικό γεγονός (λέγε με κούρεμα ή χρεωκοπία), αυτό είναι αφορμή χαράς και πανηγυριών;
  • Έχετε αποφασίσει -αυθαίρετα- για 2 μνημόνια, για τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων, για τεράστια αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας και παρόλα αυτά το έλλειμα είναι εκτός ελέγχου και μη αναστρέψιμο. Αυτό είναι “σωτηρία της χώρας” και “νίκη της δημοκρατίας”;
  • Είναι ή όχι πιστωτικό γεγονός βάσει των δηλώσεων όλων των εκπροσώπων των “αγορών” το PSI όπως έγινε; Τι σημαίνει πιστωτικό γεγονός; Χρεωκοπία με πιο τεχνοκρατική έκφραση για μπούγιο. Και αφού έχουμε χρεωκοπία και αφού αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ενεργοιήθηκαν τα PSI (που μετά βδελυγμίας αντικρούατε), πως είναι δυνατόν τα 3/4 του τύπου, των πολιτικών, των καναλιών και των καθηγητών φωστήρων να χαίρονται και να θριαμβολογούν;
  • τέλος, Για να δοκιμάσουμε και το πόσο πραγματικά αξίζουν οι προβλέψεις του περίφημου Αγγλικού δικαίου των νέων ομολόγων και το πόσα απίδια χωράει ο σάκος, θέλετε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ για να το τεστάρουμε; Ή μήπως όλα αυτά γίνονται για να παραμείνουμε με κάθε τρόπο;
Υ.Γ. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε και ας σπάσουμε τους δεσμούς με τη σιγουριά και με την ατολμία. Μην παραμυθιάζεστε. Δείτε πίσω από αυτά που σας παρουσιάζουν ως αλήθεια. Απαιτήστε την πραγματική αλήθεια και τολμήστε να τους φέρετε σε αντιπαράθεση με αυτή. Μήπως έχετε (πια) και πολλά να χάσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: