Η οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, μείωσε την Τρίτη την προοπτική αξιολόγησης του χρέους της Ελλάδας, από «σταθερή» σε «αρνητική», λόγω των «καθυστερήσεων» στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές.
Ο οίκος αξιολόγησης, που διατηρεί σήμερα τη βαθμολογία της Ελλάδας ... στο CCC, επισημαίνει ότι η υποβάθμιση είναι «πιθανή», λόγω της «οικονομικής πορείας της χώρας και των καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος για τη μείωση των ελλειμμάτων», που απαιτούνται από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα.
Ενώ η αποστολή της Τρόικα, είναι στην Αθήνα, η S & P πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα δυσκολευτεί να κάνει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων», προκειμένου να εκπληρωθούν οι διεθνείς απαιτήσεις για την έγκριση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
«Θεωρούμε πιθανό ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια 7 δισεκατομμυρίων ευρώ»,αναφέρει σε δήλωση του ο οίκος Standard & Poor's.
Τον Μάρτιο, η Tρόικα ξεκίνησε ένα δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω μιας σημαντικής διαγραφής του ελληνικού χρέους. Αλλά αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να μειώσει το δημόσιο χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020, έναντι του 160% και πλέον που βρίσκεται σήμερα, είναι «εκτός πορείας», σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους εξ αιτίας και της πολιτικής αδράνειας που υπήρξε στην Ελλάδα για αρκετούς μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου