Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δημοσιογραφικός βούρκος ...στην κυκνεία μπόχα του !

Γράφει ο Στέφανος Μυτηλιναίος

Το σημερινό φανταστικό και ανυπόστατο δημοσίευμα του κυριακάτικου ΒΗΜΑτος, περί σχεδιαζόμενου πραξικοπήματος, μαρτυρά το ολοκληρωτικό αδιέξοδο της διαπλοκής και την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό!
Ο άλλοτε πανίσχυρος δημοσιογραφικός οργανισμός, δίχως καμία αξιοπιστία πλέον, καταφεύγει στο τελευταίο οχυρό εκείνων που δεν μπορούν να πείσουν για να χειραγωγήσουν: να φοβίσουν!

Τι μας λέει σήμερα ο κύριος Ψυχάρης ... από την εφημερίδα του; Ότι στρατιωτικοί και λαϊκοί ετοίμαζαν πραξικόπημα να ανατρέψουν τον λαοφίλητο ηγέτη Γιώργο Παπανδρέου και αυτό φάνηκε στις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτωβρίου! Στο σενάριο της εφημερίδας δεν συμπεριελήφθησαν οι προφητείες του Παΐσιου, μιας και αυτές αποτελούν αποκλειστικότητα της «Ελεύθερης Ώρας».

Ωστόσο, επειδή δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου στον τόπο, θυμόμαστε καλά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κατηγορήσει ευθέως τα συμφέροντα για την ανατροπή του και λίγο καιρό μετά είχε επιτεθεί προσωπικά στον εκδότη του ΒΗΜΑτος.

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τα πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια της εγχώριας διαπλοκής και τα συμφέροντα της παγκόσμιας διαπλοκής, ούτε ο Ψυχάρης, ούτε το υποτιθέμενο στα σκαριά πραξικόπημα έριξαν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου! Τον Παπανδρέου έριξε ο ελληνικός λαός, με τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό του στις 28 Οκτωβρίου του 2011.

Ένας ξεσηκωμός παλλαϊκός, συνέχεια του κινήματος των πλατειών, που έδιωξε με κλωτσιές και κατάρες από τις εξέδρες των επισήμων τους δωσίλογους πολιτικούς του Μνημονίου!

Το σύστημα τότε, τρομοκρατημένο, έκρινε ότι ο Παπανδρέου δεν μπορούσε άλλο να παραμείνει στην εξουσία. Είχε εξοργίσει το λαό και η συνέχειά του στη διακυβέρνηση της χώρας θα προκαλούσε σύντομα Επανάσταση που θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε όλους μαζί, πολιτικούς, εκδότες, παρασιτική ολιγαρχία!

Για να διασωθούν, λοιπόν, αποφάσισαν να τον πιέσουν να παραιτηθεί, έργο που ανέλαβε η ομάδα των βουλευτών του Βενιζέλου. Ο Παπανδρέου, στην κοσμάρα του ως συνήθως αλλά και βέβαιος ότι οι διεθνείς γνωριμίες του θα τον στήριζαν, προσπάθησε να κρατηθεί στο… θρόνο με διάφορα πολιτικά τερτίπια, όπως να αναγγείλει δημοψήφισμα. Όχι γιατί ξαφνικά «θυμήθηκε» το σοσιαλισμό και την Άμεση Δημοκρατία που έτασσε προεκλογικά, αλλά για να εκβιάσει τους αντιπάλους του.

Δυστυχώς για τον Γιώργο Παπανδρέου, οι χειρισμοί του συσπείρωσαν απέναντί του ντόπια και ξένη διαπλοκή και έτσι τον «έφαγαν», για να τον έχουν τώρα περιφερόμενο θίασο στην αλλοδαπή!

Στη συνέχεια έφτιαξαν την κυβέρνηση – οπερέτα Παπαδήμου, υποσχέθηκαν εκλογές και κέρδισαν χρόνο εκτονώνοντας στην μακρά προεκλογική περίοδο την απόφαση του λαού να τους ανατρέψει! Παράλληλα, ενισχύθηκε το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ως αντίπαλον δέος στο δημοκρατικό κίνημα των πλατειών και ως τελευταία εφεδρεία της παλαιοκομματικής, παλαιοπολιτικής και ολιγαρχικής σαπίλας!

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Ο μνημονιακός κυβερνητικός συνασπισμός και ο εκδοτικός βούρκος που τον στηρίζει βρίσκονται μπροστά σε νέα αδιέξοδα! Τα μέτρα δεν βγαίνουν και ο λαός, είναι βέβαιο – το ξέρουν, θα αντιδράσει ξανά. Ειδικά μόλις σφίξουν τα κρύα και αρχίσει να πεθαίνει κόσμος στους δρόμους ή και μέσα στα σπίτια του, γιατί κάποια καθάρματα πήγαν το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο ή και παραπάνω! Επειδή οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται αλλά η ακρίβεια καλπάζει! Επειδή η ανεργία θα ξεπεράσει σύντομα και εκείνη της Ισπανίας! Επειδή όσοι σπατάλησαν και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα κυκλοφορούν ελεύθεροι! Επειδή μας οδηγούν σε βέβαιο θάνατο και εάν είναι να πεθάνουμε, θα σκεφθούν πολλοί, καλύτερα να το κάνουμε αγωνιζόμενοι για τις ζωές μας, παρά υποδουλωμένοι και μίζεροι!

Γνωρίζουν επίσης και το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι και η παντοδυναμία τους στα ΜΜΕ τελειώνει!

Νέα Μέσα πλέον ενημερώνουν το λαό, το διαδίκτυο καθημερινά γίνεται όλο και πιο ισχυρό και δίνει βήμα σε όλες τις φωνές να ακουστούν! Βλέπουν το τέλος τους ως σύστημα να πλησιάζει με γρήγορα βήματα, θα είναι φέτος, θα είναι το 2013, 2014, ξέρουν ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν! Το πολιτικό σύστημα του παρελθόντος και το εκδοτικό του κατεστημένο πεθαίνουν! Όποιος δεν το βλέπει είναι τουλάχιστον ανόητος.

Ο νέος κόσμος, η νέα κοινωνία που θα προκύψει, μια κοινωνία πραγματικής δημοκρατίας και λογικής διαχείρισης παντού, γεννιέται σήμερα μέσα στις πιο μεγάλες οδύνες από τη μήτρα ενός αρχαίου έθνους που είναι αποφασισμένο όχι μόνο να ζήσει, αλλά να προκόψει και να σταθεί στην κορωνίδα του ανθρώπινου πολιτισμού!

Επειδή το βλέπουν να τους έρχεται, αναμενόμενο να προσπαθήσουν να το αναχαιτίσουν. Έτσι συμβαίνει πάντα στην ιστορία.

Γαντζωμένοι στο χτες επιστρατεύουν το φόβο και την τρομοκρατία, τα τελευταία τους όπλα. Και ποια αποτελεσματικότερη «τρομοκρατία» από την αναφορά και μόνο ενός έστω και φανταστικού πραξικοπήματος; Γνωρίζουν καλά πώς ηχεί αυτό στις ψυχές και στα μυαλά των Ελλήνων!

Με τέτοια σενάρια, εκτός από το φόβο, πετυχαίνουν τη σύγχυση, την αγωνία, τη θολούρα, αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση από τα μέτρα που προσπαθεί να επιβάλλει στο λαό η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Ανοίγουν θέμα στα τηλεπαράθυρα, σαπουνόπερα για όλη την εβδομάδα μετά τα «τούρκικα», να συζητάμε για τανκς και στρατηγούς, να λέμε παραμύθια να παραμυθιαζόμαστε όλοι μαζί, γιατί το έχει πει ο Πλάτων «όσο μεγαλύτερο ψέμα πεις στο λαό, τόσο πιο πιστευτό γίνεται».

Αυτό όμως που δεν ξέρουν είναι, τι λέει ο λαός για αυτούς. Όπως ο περιπτεράς μου, το πρωί, που κοιτώντας το πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑτος μου είπε χαμογελώντας: «Άνοιξε ο βούρκος του ΔΟΛ και ξεχείλισε η… κύκνεια μπόχα του!»

http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: