Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη για το group στο facebook και έβριζε τον Γέροντα Παϊσιο

 

Έρευνα στο σπίτι του στα Ψαχνά Εύβοιας

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook

Ο 27χρονος διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με..

 

βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook .


Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε πρόσφατα στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σελίδα με στοιχεία (www.facebook.com /gerontas.pastitsios), η οποία περιείχε βλασφημίες και ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.


Παράλληλα για το υβριστικό και βλάσφημο περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο.


Από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, διακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής ( logfiles ) και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή - χρήστη της επίμαχης σελίδας.


Στη συνέχεια, την Παρασκευή (21-09-2012) το πρωί, κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.


Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής ( laptop ). Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:


Τηλεφωνικά στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e - mail στο: 11012@ hellenicpolice.gr

η είδηση όμως έρχεται από το μέλλον και συγκεκριμένα τις επόμενες ώρες, όπου οι συνήθεις τραχανάδες, θα ξεσπαθώσουν υπέρ της ελευθερίας της βλασφημίας θρησκευτικών συμβόλων, προσώπων κ.λ.π. Θα είναι οι ίδιοι γελοίοι τραχανάδες, που δεν υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του σκηνοθέτη να χλευάσει τον προφήτη Μωάμεθ.
Οι ίδιοι καραγκιόζηδες, με τις ίδιες ανιαρές αμπελοφιλοσοφίες που είναι ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄αλεύρι και δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν μέχρι πού πρέπει να φτάνουν τα όρια της γελοιοποίησης της θρησκείας, οι ίδιοι σαχλαμάρες που θέλουν απόλυτη ελευθερία, όταν πρόκειται για βλασφημία του Χριστιανισμού, αλλά δεν έχουν πεί ούτε μία φορά την άποψή τους για τη βλασφημία του Ιουδαϊσμού ή του Μουσουλμανισμού !
Ούτε ένας από αυτούς δεν έχει τολμήσει να υβρίσει άλλη θρησκεία! Το κάνει μόνο για τον Χριστιανισμό, επειδή πολύ απλά, οι οπαδοί του είναι ανεξίθρησκοι και δεν κόβουν κεφάλια όταν προσβάλλονται σύμβολα της πίστης τους.
Ούτε ένας από αυτούς που γράφουν με ελευθεριότητα "γ@@ώ τον Χριστό σας", δεν τολμάει να γράψει "γ@@ω τον Μωάμεθ σας" ή "γ@@ώ τον Μωυσή σας" ! Υπάρχει τίποτε πιό σαφές για το υπόβαθρο της σαχλαμάρας τους;
Τελικά, πρέπει για αυτούς τους σαχλαμπίχλες να αφήνονται ελεύθερες τέτοιες προσπάθειες, ναι ή όχι; Τι δεν καταλαβαίνεις;


Taxalia

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: