Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Διαψεύδουν το ρεπορτάζ της real news Μειμαράκης Λιάπης Βουλγαράκης

Διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή τους σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης. Η εφημερίδα Real News δημοσιεύει κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού η οποία εμπλέκει στην υπόθεση τους τρεις πολιτικούς.
Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: ... «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

»Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».
Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης δήλωσε τα εξής:
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα!
»Δεν γνωρίζω ούτε κατ 'όψη, απολύτως κανένα απ' τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».
Άμεση ήταν η αντίδραση και του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη. Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: