Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχει μεγάλη απελπισία Αντώνη Σαμαρά εκεί έξω....

 Από το Ταχάλια
Σε αυτό το blog, απεχθανόμαστε τους παπατζήδες και τις ψεύτικες ειδήσεις. Έτσι, αναδημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ από την ομιλία κάποιων μπατίρηδων ομογενών, που δήθεν κατέθεσαν 600 δις δολάρια (!) σε τράπεζες της Αμερικής και θα μας τα δώσουν "εάν φύγουν οι προδότες", με ειρωνική διάθεση. Οι ίδιοι είπαν ότι δεν τους δέχεται ο Σαμαράς -τι να δεχθεί ο άνθρωπος!- ενώ τους δέχθηκε ο Χριστόφιας (ψέμμα είναι, τους δέχθηκε ένας υπάλληλός του, ο οποίος μετά τη συνάντηση τραβούσε τις κ...τριχες του).
Η υπόθεση είναι φαιδρή για όσους....


ασχολήθηκαν ελάχιστα, χωρίς την απόγνωση του πνιγμένου που ψάχνει να κρατηθεί από κάπου και θα ήταν ωραία για να σπάμε πλάκα.
Όμως, υπάρχει τόσος κόσμος εκεί έξω που την παίρνει στα σοβαρά, που είναι τρομακτικό !
Είναι εφιαλτικό το πόσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε τέτοια παραμύθια και φανατίζονται κιόλας !
Κόσμος που δεν θέλει να σκεφτεί με στοιχειώδη λογική, με στοιχειώδη ψυχραιμία και να πεί σε αυτούς τους παπατζήδες "καλά, μη μας δίνετε τα 600 δις, δώστε μας μόνο τα 6 να ξοφλήσουμε τους φαρμακοποιούς και να εξαλείψουμε τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Τα 594 κρατήστε τα".
Φυσικά οι άνθρωποι -που σημειωτέον είναι υπόδικοι στις ΗΠΑ για φορολογικές παραβάσεις- δεν έχουν ούτε σεντ! Ανάποδα να τους γυρίσεις δεν πέφτει δολάριο από τις τσέπες τους.
Αυτό που έχουν είναι κάποια ομόλογα, αγνώστου προελεύσεως τα οποία κατέθεσαν ως αξιόγραφα, σε μια ψευτοτράπεζα, κάνοντας δήλωση για την αξία τους. Όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν, θα ανακαλυφθεί ότι αξίζουν λίγο λιγότερο από το εφημεριδόχαρτο που τυλίγουμε τις σαρδέλες.
Με πολύ απλά λόγια για να το κατανοήσουν οι λίγοι, που θέλουν να το κατανοήσουν, η όλη υπόθεση έχει ως εξής: Ο Α έμπορος έχει μπλοκ επιταγών. Έκοψε λοιπόν στον Β μια επιταγή, στην οποία γράφει 600 δις ! Ό,τι θέλεις δεν γράφεις σε ένα φύλλο επιταγών; Ε, αυτό έγινε! Μετά πήγε στην τράπεζα και είπε "θέλω να φυλάξω ένα χρεόγραφο μεγάλης αξίας, σε θυρίδα σας". -Τι αξία δηλώνετε; τον ρώτησε η τράπεζα; -600 δις, απάντησε ο παπατζής.
Αυτή είναι η όλη ιστορία, με απλά λόγια.
(αν θέλετε πλήρη τεκμηρίωση με λεπτομέρειες για το παραμύθι των ομολόγων, δείτε τις αναρτήσεις του Αποστόλη Ζουπανιώτη στο http://www.greeknewsonline.com ή του ΜπαρμπαΝίκου Αρβανίτη στο tsoutsouneros)
Δυστυχώς, αυτοί που θέλουν να ακούσουν αλήθειες που γκρεμίζουν τα όνειρα, είναι λίγοι. Οι πολλοί, χτυπημένοι από την απίστευτη δύναμη των τραπεζιτών και των πολιτικών λαμόγιων, παραιτήθηκαν και αναζητούν σωτηρία από το υπερπέραν....αφού δεν τη βρίσκουν στους πολιτικούς που προδίδουν τα όνειρά τους.
Κάπως έτσι, το χθεσινό μας ειρωνικό άρθρο έσπασε όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και αναμεταδίδεται με ενθουσιασμό από χιλιάδες blogs.
Έλεος φίλοι μας, έλεος! Δεν υπάρχει σωτηρία από ομογενείς παραμυθάδες. 
Σωτηρία υπάρχει όταν επικεντρωνόμαστε στα υπαρκτά καθημερινά ζητήματα και μάθουμε να ζητάμε από τους πολιτικούς μας, να τηρούν τις υποσχέσεις τους.
Και να σταματήσουν τις αιώνιες καραμέλες περί "πάταξης της φοροδιαφυγής" και "αναδιανομής του πλούτου υπέρ των φτωχών" και "επανεκκίνησης της οικονομίας". 
Όποτε ακούτε τέτοιες μπαρούφες -που είναι το ίδιο γελοίες με την υπόθεση των ομογενών- σηκώστε το τηλέφωνο και πάρτε στο ραδιόφωνο ή στο κανάλι και πείτε στον παπατζή πολιτικό:
"πού είναι ρε καραγκιόζη η λίστα Λαγκάρντ με τους 2.000 φοροφυγάδες που έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία; Γιατί τους κρύβετε; Είστε κι εσείς μέσα; Γιατί δεν είναι φυλακή ο Παπακωνσταντίνου που "έχασε" τη λίστα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: