Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η μιζέρια έχει τέλος…


Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ
Φτάνουμε στο τέλος…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Άλλοι το ονομάζουν «αναμενόμενο» άλλοι  «προφητεία» άλλοι «επιτέλους»…
Εγώ το ονομάζω «μέλλον».
Γιατί η ζωή δεν σταματά ποτέ. Και συμβαδίζει με την ελπίδα.
Όσο υπάρχει ζωή θα υπάρχει ελπίδα και το αντίστροφο. Γιατί και η ελπίδα από την ζωή τρέφεται και συντηρείται.
Όλα τώρα θα πληρωθούν… και θα ανταποδοθούν.
Αν κάποιος σας ρωτούσε τι θα δίνατε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση τι θα απαντούσατε; Ότι δώσατε ήδη πολλά;

Και αν σας έδινε όχι απλά πίσω τη ζωή σας και την ελπίδα αλλά μια πραγματικά νέα ζωή, μια ζωή που δεν θα μπορούσατε ούτε να την περιγράψετε απλά γιατί δεν θα είχατε ποτέ καν ονειρευτεί; Τι θα δίνατε σε αντάλλαγμα;
Θα δίνατε ότι υλικό έχετε; Θα δίνατε τον κακό σας εαυτό; Τα πάθη σας; Θα δίνατε λίγους μήνες από την ζωή που έχετε συνηθίσει;
Και όμως… όσο περίεργο και αν σας φαίνεται θα πρέπει να δώσετε για να το ανταλλάξετε με το καλύτερο που θα σας ανταποδοθεί.
Τα καλύτερα έρχονται πάντα μέσα από τα χειρότερα. Όχι γιατί μας δίνουν ανάσα στην φουρτουνιασμένη ζωή μας. Αλλά γιατί τα εκτιμούμε περισσότερο με αποτέλεσμα να τα ζούμε με την ψυχή μας.
Να είστε έτοιμοι. Έτοιμοι να θυσιάσετε την υποκρισία πρώτη. Γιατί αυτή φταίει για όλα.
Και να είστε έτοιμοι για τη νέα σας ζωή. Γιατί έρχεται και είναι καλύτερη άσχετα αν τώρα ζούμε τον επιθανάτιο βρόγχο του παλαιού μας εαυτού.
Όπως έλεγε και η συγχωρεμένη η γιαγιά μου την ώρα που της κρατούσα το χέρι μια από τις τελευταίες μέρες της ζωής της… «η ζωή είναι μια ανάσα»….
Ναι…η ζωή είναι μια ανάσα. Για αυτό φροντίστε να την ζήσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Χωρίς υποκρισία και δίνοντας αλήθεια σε αυτό που ζητάει η ψυχή σας.
Γιατί η ψυχή σας ανασαίνει…και η ανάσα θέλει θάρρος. Αδίστακτο πόλεμο ενάντια στο ψέμα που τρέφει τις ψεύτικες ανάγκες και απαράμιλλο θάρρος για αποδοχή της αλήθειας που ζητάει η ψυχή, για να ζήσει αληθινά και όχι μέσα σε μια κόλαση υποκρισίας.
Όπως λένε και οι The  Kills… “Future starts slow”. Μόνο που αυτή την φορά το μέλλον θα αρχίσει γρήγορα. Τόσο γρήγορα που θα γεμίσει με ζωή και ο πιο μίζερος.
 Και η μιζέρια δεν έχει οξυγόνο. Αλλά έχει τέλος…
ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: