Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του Γ. Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η κατάθεση της κ. Χρύσας Χατζή χαρακτηρίστηκε από την...
αδυναμία της να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με την έλευση της λίστας στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2010.
Συγκεκριμένα, η κ. Χατζή φέρεται να είπε ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών κλειστό φάκελο τον οποίο στη συνέχεια και παρέδωσε στον πολιτικό της προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Όπως κατέθεσε, για την παραλαβή του φακέλου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που τηρείται συνήθως (πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής κλπ) αλλά παρελήφθη από την ίδια, η οποία και πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον παρέλαβε, χωρίς όμως και να είναι απόλυτα σίγουρη για το πώς ήταν το χαρτί αυτό.
Η ίδια δήλωσε ακόμη πως δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος αυτός στη συνέχεια. Για το λόγο αυτό τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζήτησαν από τη μάρτυρα να καταθέσει στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Στόχος είναι να κληθούν όλοι τους ως μάρτυρες προκειμένου να απαντήσουν σε ποιον τελικά εμπιστεύθηκε o κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο CD που στη συνέχεια ωστόσο χάθηκε.
Στη διάρκεια της κατάθεσής της η κ. Χατζή ρωτήθηκε και για τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και του νομικού συμβούλου κ. Αναστάσιου Μπάνου.
Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι έγινε η σύσκεψη αυτή που είχε ως αντικείμενο την έρευνα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Μέλη, ωστόσο, της προανακριτικής επιτροπής, αναφέρουν ότι η 24η Ιανουαρίου του 2011 είναι η ίδια ημέρα που το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει στη Βουλή έγγραφη απάντηση στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο για τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία χωρίς οποιαδήποτε αναφορά σε λίστα που έχει φθάσει στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: