Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο λόγος που ξηλώσανε τον Χίο από το Extra...


Ο Χίος και η εκπομπή του αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το κόκκινο πανί στους δωσίλογους και οσφυοκάμπτες των δανειστών. Η χώρα βρίσκεται υπό πλήρη κατοχή και οι προδότες ξεφτυρώνουν σαν τα μανιτάρια. Είναι σαν την λερναία ύδρα, ένα κεφάλι κόβεις, δύο και τρία ξεφυτρώνουν. Ο Σαμαράς εμφανιζόταν ως αντιμνημονιακός και ο κόσμος είχε στηρίξει ελπίδες πάνω του...

Ο Στέφανος Χίος όσο ήταν στο KONTRA ασκούσε από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δριμεία κριτική στον Παπαναδρέου με τον Σαμαρά να ετοιμάζει τις παγίδες του για τον λαό! Αποδείχτηκε ο πιο δόλιος και ύπουλος δωσίλογος από τον Παπανδρέου. Διότι, ενώ έβλεπε σε ποια βράχια είχε ρίξει την χώρα και τον λαό ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, εξαπατώντας τον λαό μετεβλήθη στον πιο στυγνό δυνάστη που γνώρισε ο τόπος. Από αντιμνημονιακός έγινε απόλυτα υποτελής στην Μέρκελ. «Ο λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ» έλεγε κι επαναλάμβανε ο Σαμαράς.

Ο Χίος, έντιμος, καθαρός με τον εαυτό του και το κοινό του, έστρεψε τα δημοσιογραφικά του πυρά στον Σαμαρά. Αποκάλυπτε την προδοσία και δεν έπαυε να στιγματίζει –ονοματίζει τον ρόλο του Σαμαρά ως δωσίλογου!

Ο ιδιοκτήτης του EXTRA στο οποίο πλέον βρέθηκε ο δημοσιογράφος, μετά την ανάρρηση στην εξουσία του Σαμαρά, είναι βέβαιον ότι άρχισε να δέχεται τις οχλήσεις του νέου Πρωθυπουργού για να ξηλώσει τον Χίο από το κανάλι. Πριν από ενάμισι μήνα, ο ιδιοκτήτης του EXTRA κ. Βρυώνης, είπε στον Χίο ότι για να συνεχιστεί η συνεργασία με το κανάλι, θα έπρεπε να δεχτεί μείωση κατά 50% στην αμοιβή του και η εκπομπή του θα περιοριζόταν σε μία εκπομπή την εβδομάδα!  Ο Σαμαράς είχε βάλει το… χεράκι του…

Ο Χίος απέρριψε την υποτιμητική πρόταση. Δημοσίως και χωρίς να θίξει τον σταθμό (αντιθέτως ευχαρίστησε την διεύθυνση του καναλιού) ανήγγειλε την αποχώρηση του στις 27 Δεκεμβρίου. Νέα συνάντηση μεταξύ Χίου και Βρυώνη, φάνηκε να γεφυρώνει τη διαφορά.

Όμως ο Χίος παρέμενε  το κόκκινο πανί για την κυβέρνηση του Μνημονίου.

Λέγεται ότι ο ιδιοκτήτης του καναλιού συνόδευσε  πρόσφατα τον κ. Σαμαρά στο Κατάρ!!! Εάν αληθεύει (ρωτάμε την διεύθυνση να δώσει απάντηση), τότε μπορεί εύκολα κανείς να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα!

Ο Χίος σε κάθε περίπτωση, «κόπηκε» γιατί παραμένει αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή της γνήσιας, ακηδεμόνευτης αντιμνημονιακής δημοσιογραφίας. Δεν υποτάσσεται σε εκβιαστικά διλήμματα και αναξιοπρεπείς συμφωνίες που θα τον καταστήσουν «μνημονιάκια» και δαχτυλοδειχτούμενο. Ο Χίος παραμένει ελεύθερος. Μπορεί η εκπομπή του σε κάποιους να μην αρέσει αλλά ο δημοσιογράφος είναι ειλικρινής, αυθεντικός ρεπόρτερ και δεν παίζει παιχνίδια τρίτων. Ακολουθεί τις αρχές του.

Μακάρι και οι  πολιτικοί να ακολουθούσαν τις αρχές τους. Δεν θα φτάναμε εδώ.

Όσο μου επιτρέπεται, του συστήνω  να μην επιστρέψει ΠΟΤΕ στο EXTRA 3. Να ψάξει μια άλλη, πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτική στέγη και να θέσει ο ίδιος τους όρους του!


Δεν υπάρχουν σχόλια: