Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κι άλλα ψέματα από τον Παπακωνσταντίνου!

Κρατούσε για ένα μήνα - μετά την αποχώρησή του από το υπ.Οικονομικών - την λίστα Λαγκράντ στο σπίτι του
Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος μένει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την ηλεκτρονική αλληλογραφία που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Ιωάννης Διώτης καθώς προκύπτει ότι για περίπου ένα μήνα είχε πάρει την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ στο σπίτι του, παρά το γεγονός ότι είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών! Πέραν αυτού, φαίνεται ότι εξακολουθούσε να συντονίζει τον χειρισμό της υπόθεσης και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών! ...


Πιο αναλυτικά, ο πρώην υπουργός συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος καθώς από τα νέα ντοκουμέντα προκύπτει ότι παρέδωσε το usb στον κ. Διώτη στις αρχές Ιουλίου του 2011 και όχι στις αρχές Ιουνίου όπως αρχικά είχε υποστηρίξει. Το συγκεκριμένο «λάθος» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αφού ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε ότι είχε παραδώσει την λίστα πριν μετακινηθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στην ουσία δηλαδή, φεύγοντας από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε την λίστα στο σπίτι του και την παρέδωσε ένα μήνα μετά ως υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής! Το γεγονός αυτό εύλογα οδηγεί αρκετά μέλη της επιτροπής στο συμπέρασμα ότι «ο υπουργός έχοντας την λίστα στο σπίτι του θα μπορούσε να κάνει όποια επεξεργασία επιθυμούσε χωρίς να αφήσει ηλεκτρονικά ίχνη».

 Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης κατέθεσε στην επιτροπή μέρος της  ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011 για τον χειρισμό της λίστας στην οποία αναπτύσσεται ο εξής διάλογος:

-         Παπακωνσταντίνου : «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;

-         Διώτης : «ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα (σ.σ. Μπίκα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»

-         Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»

-         Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε με τον Πρωθ. Αύριο θα δώ τον Κώστα»

-         Διώτης «Το άλλο το παρακολουθώ»

-         Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»

Εκτός όμως από τα στοιχειοθετημένα συμπεράσματα για τον ακριβή χρόνο παράδοσης του αρχείου στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ προκύπτει και ακόμα ένα, εξίσου σημαντικό, συμπέρασμα. Συγκεκριμένα, ο παραπάνω διάλογος έγινε στις 7.7.2011 και  έχει στόχο τον συντονισμό για τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Δηλαδή, ο κ. Παπακωνσταντίνου, είκοσι ημέρες μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται, συντονίζει, και ελέγχει πλήρως τον χειρισμό της υπόθεσης.


Κλήση του Γ.Παπανδρέου ζητά ο Βασ. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ
Την ανάγκη της κατάθεσης του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην προανακριτική της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της επιτροπής Βασίλης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται ότι «Από την πρώτη στιγμή η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να πέσει άπλετο φως στη υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ». Μπαίνουμε πλέον στην κρίσιμη καμπή της υπόθεσης. Συστηματικά και επίμονα  πρέπει να αναζητηθεί η αλήθεια. Η Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της αναμένοντας συγχρόνως το πόρισμα του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα. Η ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή πρότεινε  να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Η εξέλιξη των πραγμάτων την δικαίωσε».  

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: