Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Kazan kazan!


Έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υφαλοκρηπίδα και με τους Τούρκους στο Ανατολικό Αιγαίο. Και συγκεκριμένα από Ρόδο σε Καστελόριζο. Ακόμη από την εποχή του Αντρέα Παπανδρέου με το περίφημο mea culpa και την εν συνεχεία αξίωση των γειτόνων με τo casus belli. Και για όλα φταίει το πετρέλαιο που κρύβεται κάτω από τα νησιά μας αλλά και η αδυναμία μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
Πάνω σ’ αυτή την αδυναμία η Τουρκία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προσπαθεί να χτίσει γκρίζες σκιές που θα αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Και μέχρις ενός σημείου το πετυχαίνουν να μας απαγορεύουν να “ανοίξουμε μια τρύπα στην αυλή μας”! Ναι ακριβώς έτσι, έρχεται ο γείτονας και σου απαγορεύει στην αυλή σου να σκάψεις. Πόσο δίκαιο φαντάζει αυτό;

Το γυρνάμε από δω, το γυρνάμε από κει και ούτε καν το μαρτυράμε.  Ακόμη και μεταξύ μας το ψιθυρίζουμε μην και τ’ ακούσει το Τούρκικο αυτί. Και τότε; Τι θα γίνει τότε; Θα αρπαχτούμε μούρη με μούρη, γιατί πράγμα. Για την ακεραιότητα της πατρίδας μας; Αν δεν είναι αυτή αιτία πολέμου με τον γείτονα τότε γιατί να πολεμήσεις μαζί του, για την Συρία ή τα Φώκλαντ;
Αυτά τα χώματα δεν κρατήθηκαν με ευχολόγια και παπάρες. Κρατήθηκαν με αίμα ελληνικό. Είναι νοτισμένα από την ημέρα της δημιουργίας, γι αυτό και παρέμειναν στην κατοχή μας παρά τα κάποια αποφράδεια διαλείμματα. Και ιστορικά απεδείχθη ότι η αιτία για τις καταστροφές ήταν η διχογνωμία. Επι τέλους μια κοινή συνεννόηση μεταξύ μας για τα εθνικά θέματα και εν ανάγκη συμμαχία με το διάολο προκειμένου να παραμείνει ακέραια και δική μας, η γη μας.
Το ξαναλέω, συνεννόηση μεταξύ μας για ΜΙΑ ιδέα και ύστερα ακόμη και με το διάολο προκειμένου να κρατήσουμε τα χώματά μας και τα δικαιώματά μας. Χρωστάμε σαν κράτος λεφτά και πρέπει να τα επιστρέψουμε στα κοράκια που μας τα δάνεισαν. Έχουμε πετρέλαιο και πρέπει να βγει και θα βγει γιατί πρέπει να πληρώσουμε. Αυτά τα ανατολίτικα καζάν-καζάν και ταψί-ταψί εκεί στα… ανατολικά. Μπουρντά Ελλάς.Πάντα εδώ είμασταν!
Αλλά πώς να το πεις και περισσότερο πως να το κάνεις όταν ένας  οποιοσδήποτε τρικέφαλος Τόμσεν σου υπαγορεύει να μειώσεις την άμυνά σου και συ τον ακούς , για να μας απειλούν και οι πεταμένοι που τους αναστήσαμε οικονομικά μα τσαμουρλίκια και χυδαιότητες  με Σλαβοαλέξανδρους και καραγκιοζιλίκια.
Μιλάμε για την πατρίδα μας και τα δίκαιά της. Συμμαχία οπόθεν κι αν προέρχεται αρκεί να μας δίνει την χείρα βοηθείας που ζητάμε. Είναι τόσο… “άλογο”;  γαϊδουρίσιο θα έλεγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: