Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

O Γέρος του Μοριά,απαντάει στους καθηγητάδες του ΠΑΜΕ.

Πόσο κοινωνική ήταν η Ελληνική Επανάσταση του 1821;Την απάντηση δίνει ο Γέρος του Μοριά..

Με αφορμή την σημερινή επέτειο της Επανάστασης του 1821 και καθώς προ ημερών κάποιοι περισπούδαστοι καθηγητάδες, που πρόσκεινται σε συγκεκριμένο κόμμα,προσπάθησαν να χαλκεύσουν την Ιστορία θα σας πούμε μια παλιά ιστορία....


Όταν οι Έλληνες πολιορκούσαν τη Τρίπολη,εστάλη ο Δημήτριος Υψηλάντης να αναλάβει αρχηγός.Όμως η Πελοποννησιακή Γερουσία,αρνείται να του αναγνωρίσει τη πολιτική εξουσία,επειδή θα έχαναν τα προνόμιά τους.Τότε ο Υψηλάντης απειλεί με παραίτηση και αποχώρηση από την Πολιορκία.Ο Λαός, που το ακούει απέξω, ετοιμάζεται να λιντσάρει τους Προεστούς.

Ο Κολοκοτρώνης διαβλέπει τον κίνδυνο, και επεμβαίνει να γεφυρώσει τη διαφορά.Κι αυτό γιατί αντιλήφθηκε ότι αν έσφαζαν τους Προεστούς, θα έδιναν τη κατάλληλη αφορμή στον Μέτερνιχ να χαρακτηρίσει την Επανάσταση κοινωνική και όχι ως Εθνική.
Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν έπρεπε να χαρακτηριστούμε με τίποτε ως Καρμπονάροι ή Ιακωβίνοι.(επαναστατικά κινήματα κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρώπη.)

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος λέει ψέματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το θέμα είναι όμως ότι η Ιστορία γράφεται με ΑΙΜΑ. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι με το μελάνι τους να σβήσουν το αίμα.http://dif-news.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: