Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Χαιρετισμός αλά Κατίδη στην Πάτρα [ video ]

Τον γύρο της Ελλάδος κάνει το βίντεο του χθεσινού αγώνα της Αστραπής με το Λιμνοχώρι, για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Αιτία ο πανηγυρισμός του ποδοσφαιριστή της Αστραπής, Σπύρου Σουγλέρη αλά Κατίδη που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις....

Ο νεραός ποδοσφαιριστής  της Αστραπής που τόνισε ότι η πράξη του ήταν μια κίνηση συμπαράστασης προς τον Γ. Κατίδη, τον οποίο θαυμάζει!


«Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο πανηγυρισμός αυτός δεν είναι ναζιστικός. Είναι αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός και πολλοί δεν το ξέρουν.
Με την χθεσινή μου κίνηση, ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου προς ένα 20χρονο παιδί που μια ολόκληρη Ελλάδα έπεσε πάνω, χωρίς να έχει κάνει κάτι και χωρίς καν να ακουστεί η άποψή του. Ήθελαν να βγάλουν το άχτι τους πάνω του. Ζούμε σε μια χούντα. Από την στιγμή που τιμωρούν ένα παιδί που χωρίς καν να δικαιολογηθεί δεν είναι δημοκρατία αλλά ναζισμός. Υποστήριξη στον παίκτη ήταν αυτό που έκανα και σε έναν παίκτη που τον πάω. Δεν είναι ένδειξη ως προς τις πολιτικές μου απόψεις».
Σε ερώτηση μας για το αν φοβάται πιθανή τιμωρία, ανέφερε: « Δε φοβάμαι. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν ξέρει ο καθένας τι ισχύει αυτός ο χαιρετισμός, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς χαιρετούσαν οι ναζί και αλλιώς οι Αρχαίοι Έλληνες».


Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: