Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σε 24 ώρες θα απελευθερωθούν οι δυο πατριάρχες από τους Τσετσένους Ισλαμοφασίστες

Μ'εσα σε εικοσιτέσσερις ώρες θα αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Πατριάρχες ,
ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξος μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ ,οι οποίοι είχαν απαχθεί την περασμένη ...Δευτέρα στην επαρχία του Χαλεπίου, στη Συρία από Τσετσένους τρομοκράρτες.,
Όπως αναφέρουν πηγές από την Ιερουσαλήμ , οι Τσετσένοι απαγωγείς κάνουν τώρα λόγο ότι αυτή η ενέργεια ήταν ένα μεγάλο λάθος και θέλουν να "δώσουν" πίσω τους Πατριάρχες για να εξιλεωθούν για το θάνατο του διακόνου Χαλεπίου και του οδηγού του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δύο ιερωμένοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι απαγωγείς δεν έχουν άλλη λύση από το να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να αφήσουν ελεύθερους τους Πατριάρχες, διότι οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα δυναμιτίσει το ήδη οξυμένο κλίμα στη Συρία. Ανέφεραν επίσης ότι στόχος της απαγωγής ήταν τα λύτρα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις , στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης της οργάνωσης Τσετσένων τρομοκρατών .
Οι Πατριάρχες κρατούνται στην περιοχή της Αλεξανδρέτας,μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και είναι καλά στην υγεία τους.

Για την απαγωγή των δύο Πατριαρχών υπήρξε παγκόσμιο ενδιαφέρον, παρέμβαση του Βατικανού και από ελληνικής πλευράς , της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του υπουργείου Εξωτερικών, όπου ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων.

Ο μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, είναι φιλέλληνας και έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Να σημειώσουμε ότι χθες εξελίχθηκε σε φιάσκο η είδηση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι δύο Πατριάρχες είναι ήδη ελεύθεροι από χθες το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: