Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Για άλλη μια φορά ο Στουρνάρας "κτυπάει" τον Καραμανλή με τις ευλογίες Σαμαρά !

 Ύπουλο χτύπημα με το έλλειμμα του Υπουργού Οικονομικών

Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στο στρατόπεδο των «καραμανλικών» από το κτύπημα που δέχθηκε ο Κώστας Καραμανλής από τον Γιάννη Στουρνάρα με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά.
Το γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο που ψήφισε πανηγυρικά η τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων, υπάρχει...
αναφορά περί διψήφιου ελλείμματος το 2009, πριν τις εκλογές, αποτελεί πολεμική κίνηση που εξόργισε τους «καραμανλικούς». Η επιλογή να υπάρξει γραπτή επισήμανση στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, πυροδοτεί αντιδράσεις στο παρασκήνιο και ενισχύει το κλίμα καχυποψίας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου.

Μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πολλά λέγονταν για την οικονομική πολιτική του Κ. Καραμανλή από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο. Ειδικά ο νυν υπουργός Οικονομικών, πιστός υποστηρικτής του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, αρκετές φορές έχει μιλήσει επικριτικά για την οικονομική πολιτική της ΝΔ την περίοδο 2004-2009.

Αυτή η στάση του έχει εξοργίζει πολλές φορές στελέχη και βουλευτές της ΝΔ, αλλά η κίνηση να συμπεριληφθεί στην εισηγητική έκθεση του πολυνομοσχεδίου η συγκεκριμένη αναφορά, συνιστά για τους καραμανλικούς, τη μέγιστη πρόκληση. Και γι αυτό, διότι επισημοποιήθηκε σε κείμενο ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας και μάλιστα σε εισηγητική έκθεση που ψήφισαν οι νεοδημοκράτες βουλευτές.

"Το σημαντικότερο επίτευγμα των τελευταίων τριών ετών είναι η πρωτοφανής για αναπτυγμένη χώρα δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον βαθιάς ύφεσης. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από το 15,6% το 2009 έπεφτε σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια και το 2012 μειώθηκε σε όρους καθαρής δημοσιονομικής επίδοσης στο 6%" αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που άναψε φωτιές. Το γεγονός ότι η καραμανλική πτέρυγα μιλούσε για έλλειμμα στο 6% και έρχεται η διακυβέρνηση Σαμαρά να τονίσει με τον πιο επίσημο τρόπο το 15,6% συνιστά αιτία πολέμου και κανείς δεν ξέρει το βαθμό που θα επηρεαστούν, οι τυπικές, σχέσεις Σαμαρά- Καραμανλή.

Ιωάννης Μαρτέλλος
 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: