Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο Γολγοθάς των ελληνορθόδοξων της Συρίας

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος ε.α
Μέλος Κίνησης Εθνικής Άμυνας (Κ.ΕΘ.Α)

Ο ελληνισμός στην Συρία είναι μια πονεμένη ιστορία και χαμένη στα βάθη των αιώνων.
Ξεκινά με το Μέγα Αλέξανδρο (και ειδικότερα το 323 π.Χ. από το Σέλευκο Νικάτορα) με την κατάκτηση της Ασίας για να συνεχιστεί από τους έλληνες εποίκους της βυζαντινής περιόδου....


Το 1939 με την προσάρτηση της Αλεξανδρέττας από την Τουρκία, οι Έλληνες της Αντιοχείας μετανάστευσαν στην Συρία όπου ενσωματώθηκαν με τους υπόλοιπους «Ρωμιούς» οι οποίοι ζούσαν στην περιοχή, που όμως είχαν χάσει την ελληνική γλώσσα και μιλούσαν αραβικά.

Το σύνολο αυτών των χριστιανών είναι ελληνικής καταγωγής, αν και ορισμένοι από αυτούς μιλούν ελληνικά και τουρκικά ενώ η πλειονότητα ομιλά τα αραβικά. Είναι λάθος μας να απομονώνουμε και να ονομάζουμε Έλληνες, μόνον αυτούς που ομιλούν την ελληνική γλώσσα και είναι χριστιανοί στο δόγμα. Το σύνολο των χριστιανών της περιοχής περίπου στα 2.000.000, είναι ελληνικής καταγωγής.

Ο αφελληνισμός των εν λόγω Ελλήνων επετεύχθη ένεκα αδράνειας της μητέρας Ελλάδας αλλά και των επεκτατικών βλέψεων της Ρωσίας στην περιοχή μέσω της γεωθρησκείας.

Μέχρι το 1897 ο Πατριάρχης Αντιοχείας ήταν Έλληνας στην καταγωγή και ελληνόφωνος. Με τη μεσολάβηση όμως της Ρωσίας η οποία ήθελε να έχει μια μεγαλύτερη επίδραση στη Μέση Ανατολή, ο Έλληνας Πατριάρχης (που ήταν Κύπριος στην καταγωγή) αναγκάστηκε να παραιτηθεί και στη θέση του εκλέχτηκε αραβόφωνος Πατριάρχης .

ΣΥΝΕΡΓΑΣΕΙΑ ΕΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΕ ΜΠΑΑΘ

Όταν η Συρία έγινε ανεξάρτητη χώρα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και κυρίως το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπάαθ που κυβερνάει τη χώρα από το 1963, έθεσαν τον εθνικισμό και τον παναραβισμό ως προτεραιότητα για τη ενότητα της χώρας.

Η παρουσία, όμως, των Ρωμιών και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στη Δαμασκό (το οποίο είχε μετοικήσει εδώ και αιώνες από την Αντιοχεία) αποτελούσε μια ανωμαλία μέσα στο δόγμα του παναραβισμού αφού οι μουσουλμάνοι που ταύτισαν τον αραβισμό με το Ισλαμ τους θεωρούσαν ως ξένο στοιχείο.

Έτσι, το Κόμμα Μπάαθ που κυβερνάει τη Συρία προθυμοποιήθηκε να προστατέψει τους Ρωμιούς από τους μουσουλμάνους, με αντάλλαγμα να ασπασθούν τον παναραβισμό. Και ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός το στόχος; Η συνεργασία του Κόμματος Μπάαθ με τον Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Αντιοχείας φυσικά!

Έτσι, εδώ και δεκαετίες βλέπουμε το Πατριαρχείο Αντιοχείας να ασπάζεται τον παναραβισμό και να προωθεί την ιδέα στους Ρωμιούς ότι δεν είναι Έλληνες στην καταγωγή, αλλά Άραβες…

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας για δεκαετίες τώρα προπαγάνδιζε στο ποίμνιό του ότι ήταν άραβες. Και μπορεί όλα να φαίνονταν μια χαρά, και ότι η συνεργασία του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Κόμμα Μπάαθ να είχε φέρει τα ποθούμενα αποτελέσματα, όμως οι μουσουλμάνοι δεν πίστεψαν ποτέ ότι οι Ρωμιοί ήταν πραγματικά άραβες αφού τους μισούσαν και ήθελαν να τους εξοντωνόσουν από τη χώρα.

Μέχρι και πριν ένα χρόνο έβρισκαν εμπόδιο τη κυβέρνηση Άσαντ και το Κομμα Μπαάθ στην εξολόθρευση των Ρωμιών με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους. Να, όμως που σήμερα το καθεστώς Άσαντ έχει χάσει τον έλεγχο της χώρας και απειλείται με κατάρρευση.

Οι μουσουλμάνοι έχουν βγάλει το μένος τους πάνω στους Ρωμιούς και τους Αλεβίτες οι οποίοι υποστήριζαν το κοσμικό καθεστώς του Άσαντ.

Καθημερινά οι Ρωμιοί ομόθρησκοί μας εξοντώνονται από τους μουσουλμάνους, ενώ ο παναραβισμός του Πατρειαρχείου Αντιοχείας το μόνο που φαίνεται ότι κατάφερε τελικά είναι να απομονώσει το ποίμνιό του από τον υπόλοιπο ελληνισμό και να το οδηγήσει σαν σφαχτάρι στους Μουσουλμάνους….

Τα τελευταία χρόνια όπου ο Άσαντ έχασε τον έλεγχο της Συρίας, έχασε ταυτόχρονα και το Πατριαρχείο Αντιοχείας τον έλεγχο πάνω στους πιστούς του. Ο αραβισμός είναι πλέον μια νεκρή ιδέα, αλλά μετά από αυτό, ήρθε στην επιφάνεια και μια απρόσμενη αλήθεια. Και η αλήθεια αυτή είναι ότι παρ' όλες τις κοινές προσπάθειες Άσαντ και Εκκλησίας, η μάζα των Ρωμιών δεν ταυτίστηκε με τον αραβισμό, πρώτα -πρώτα επειδή η λέξη Ρουμ που σημαίνει Ρωμιός στ' αραβικά, είναι συνώνυμη με τη λέξη Έλληνας, και δεύτερον, επειδή ο αραβισμός είναι στενά συνδεδεμένους με τη θρησκεία του ισλάμ.»(1) .

ΟΙ ΕΡΙΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟι αντιπαλότητες και οι έριδες στο πολυδιασπασμένο Ισλάμ, έχουν πεδίο δράσης λαμπρό στην Συρία και το μάρμαρο το πληρώνει το χριστεπώνυμο πλήθος (δηλαδή ο ελληνισμός)

Οι σιιίτες οι οποίοι ελέγχονται από το Ιράν μέσω της Χεζμπολάχ, σχημάτισαν ήδη σε διάφορα σημεία της συριακής επικράτειας στρατό άνω των 50 χιλιάδων αντρών, που σκοπό έχουν σε πρώτη φάση τη στήριξη του Άσαντ αλλά και ένα έρεισμα στην ενδεχομένως μετά Άσαντ Συρία.

Μέσα σε αυτή την λογική ο μεγάλος μουφτής της Συρίας, Σεΐχ Αχμάντ Μπαντρ αλ Ντιν Χασούν, ο οποίος είναι σιίτης και διατηρεί άριστες σχέσεις με το καθεστώς Ασαντ εξέδωσε φετφά με την οποία καλεί «όλες τις μητέρες και τους πατέρες της πατρίδας» να εγγράψουν στις ένοπλες δυνάμεις τα παιδιά τους προκειμένου να εξουδετερωθεί η απειλή των συνωμοτών ξένων, μεταξύ των οποίων Αραβες, σιωνιστές και Δυτικοί.

«Πολεμάμε τα ξαδέλφια μας που μας πρόδωσαν και μερικούς από τους γιους του έθνους οι οποίοι υπέστησαν πλύση εγκεφάλου και σήμερα ζητούν από τους Γάλλους, τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς όπλα προκειμένου να διαμελίσουν τη Συρία και να κατακερματίσουν τον αραβικό κόσμο», συνέχισε ο ίδιος.

Από την άλλη μεριά ο μουφτής του «απελευθερωτικού στρατού», του FSA (τον οποίο στηρίζει η Δύση), ο al-Arifi είχε εκδώσει φετφά λέγοντας στους Σύριους αντάρτες ότι μπορούν να "παντρευτούν προσωρινά" κορίτσια από τη Συρία άνω των 14 ετών προκειμένου να κάνουν "γάμο επαφής" με αιχμαλωτισμένες Σύριες γυναίκες που θα διαρκεί για λίγες ώρες, προκειμένου να προκειμένου να ξεδίνουν οι μαχητές.

ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ, ΤΑ ΛΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΙΧΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Ταυτόχρονα μια σειρά από καταστροφή των ορθόδοξων εκκλησιών αλλά και ένας απηνής διωγμός εναντίον των ιερωμένων βρίσκεται σε εξέλιξη από τους «απελευθερωτές» του FSA.

"'Ένας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρους ισλαμιστές στην Συρία, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου. Ο ιερέας απήχθη με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς υπέρ των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου.

Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε νεκρός στην πόλη Κατάνα και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Τον είχαν βασανίσει φρικτά, του έβγαλαν τα μάτια και βέβαια είχαν αρπάξει τα λύτρα που μετέφερε .

Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε ισλαμιστές μισθοφόροι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα ύψους 550.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν θύματα απαγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα στην πόλη Ντρούσα, στην συνοικία Τζαραμάνα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια της κηδείας του οι ισλαμιστές είχαν τοποθετήσει βόμβες στις πορεία της πομπής, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα, όλους Ελληνορθόδοξους»(2).

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Ο γνωστός ακτιβιστής ιεράρχης κ. Γιοχάνα Ιμπραήμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επισκοπής που ποιμαίνει, «πραγματοποιούσε ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που απήχθησαν πριν από δύο μήνες.

Ταυτοχρόνως συνόδευε στο Χαλέπι τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη κ. Παύλο ο οποίος βρισκόταν στη μεθόριο. Στον δρόμο της επιστροφής στο χωρίο Κάφαρ Ντάελ μια ομάδα σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και αφού κάλεσαν τους μητροπολίτες για να τους δώσουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι απαχθέντες κληρικοί στη συνέχεια τους παγίδευσαν και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Τα άτομα μιλούσαν αραβικά και έδειχναν ξένοι».

Η παρουσία ομάδων από την Τσετσενία αλλά και την Λιβύη έχουν καταγγελθεί πολλές φορές ότι βρίσκονται πίσω από τις απαγωγές και τις εκτελέσεις ιερέων και επίλεκτων στελεχών των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι από την ώρα που ξέσπασε ο πόλεμος απήχθηκαν συνολικά πέντε κληρικοί, οι τρεις εκ των οποίων είχαν τραγικό τέλος ενώ οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Εν ολίγοις η Συρία καταρρέει και μαζί της το καθεστώς Άσαντ κάτω από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός της, παραδίδεται βορά στις ορέξεις των αντικαθεστωτικών (FSA).

Η Ρωσία προσπαθεί να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της στην περιοχή και ετοιμάζει την ειδική επίλεκτη αντιτρομοκρατική ομάδα spetsgruppa A, προκειμένου να απελευθερώσει τους μητροπολίτες και ουσιαστικά να εδραιώσει την θέση της στην ορθοδοξία.

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΗ ελληνική τρικομματική κυβέρνηση των Δάνειων Δυνάμεων συντάσσεται με τους διώκτες των ελληνορθόδοξων της Συρίας και στο Μαρόκο όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των «φίλων της Συρίας», στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα με τον Υπουργό Εξωτερικών κ Δημήτρη Αβραμόπουλο (Δεκέμβριος του 2013), ζήτησε από την Πρέσβη της Συρίας στην Ελλάδα καθώς και δυο διπλωματικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν την χώρα, αναγνωρίζοντας τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης ως τον νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας ( όπως μετέδωσε Μαροκινό Πρακτορείο Ειδήσεων).

Η Τουρκία ως σουνιτική χώρα και εκμεταλλευόμενη την γεωγραφική θέση της, συντάσσεται με τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα τεκταινόμενα της περιοχής στην βάση της θεωρίας νεοθωμανισμού (Νταβούτογλου).

Η Γερμανία αφού υπέταξε τον ελληνισμό ( Ελλάδα- Κύπρο), προωθεί σύγχρονα οπλικά συστήματα κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας (συστοιχίες πυραύλων πάτριοτ) και επανεμφανίζεται στην περιοχή μας, το φάντασμα της συμμαχίας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (Τουρκία – Γερμανία).

Η Τουρκία ξεσαλωμένη από τον μεγαλοϊδεατισμό της , αλλά και από την Γερμανική προσέγγιση της, στις 26/4/2013, αμφισβήτησε ευθέως για πρώτη φορά το Αιγαίο και ζητά την διχοτόμηση του.

Η τρικοματική κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο έργο της, διαλύει ακόμη τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας καταργώντας το Α΄ και Β' Σώματα Στρατού. Η προτεινόμενη Νέα Δομή Δυνάμεων (που παρουσιάστηκε στις 25/4/2013 στα μέλη της Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής), είναι ακριβές αντίγραφο της μελέτης του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (του ιδρύματος του ΠΑΣΟΚ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα) σε συνεργασία με το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ!

Η μελέτη είχε παρουσιαστεί στον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρώην Α/ΓΕΣ, Φ.Φράγκο επανειλημμένα και είχε επιστραφεί με τον χαρακτηρισμό «Απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη».
________________________
1.ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ (Η ελληνική καταγωγή των Ρωμιών της Συρίας που σήμερα σφαγιάζονται από τους μουσουλμάνους). 6/7/2012

2. DEFENCE NET ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΡΑΣΑ 25/10/2012

Κοζάνη 26/4/13

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7484

Δεν υπάρχουν σχόλια: