Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Τα πρώτα σημάδια ζωής από τους δύο επισκόπους;

Καλά στην υγεία τους, φυλασσόμενοι σε ένα μικρό χωριό βορειοδυτικά του Χαλεπίου φέρονται να είναι οι δυο απαχθέντες επίσκοποι στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.dailystar.com.lbτου Λιβάνου....

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας επικαλείται δηλώσεις στελέχους της αντιπολίτευσης, του George Sabra, ο οποίος φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη ότι οι δύο επίσκοποι, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης στην ίδια πόλη Ιωάννης κρατούνται σε ένα μικρό χωριό από μια ομάδα ανταρτών. Πιο συγκεκριμένα, ο Σάμπρα δήλωσε ότι οι επίσκοποι βρίσκονται σε μία πόλη που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού. Η είδηση αυτή μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν επιβεβαιώνεται από εκκλησιαστικές πηγές. 

Αίτηση στον Ομπάμα για την απελευθέρωση τους. 



Οι χριστιανοί της Συρίας που διαμένουν στις ΗΠΑ ανέβασαν το κείμενο μίας αίτησης για την απελευθέρωση των δύο επισκόπων στην ηλεκτρονική σελίδα του Λευκού Οίκου. 



Η αίτηση αναφέρει: «Εμείς οι μετανάστες Σύριοι χριστιανοί στις ΗΠΑ ζητούμε από την κυβέρνηση μας να παρέμβει εκ μέρους των αθώων χριστιανών πολιτών και κληρικών στη Συρία. Δύο από τους πιο αγαπημένους μας επισκόπους ο Yohanna Ibrahim και ο Paul Yazigi απήχησα πρόσφατα κοντά στο Χαλέπι την ώρα που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή. Την ίδια στιγμή που οι ζωές πολλών πολιτών (χριστιανών και μη) βρίσκονται υπό συνεχή απειλή και προκαλεί εξίσου ανησυχία αυτοί οι δύο επίσκοποι προσέφεραν βοήθεια και καθοδήγηση σε πολλούς. Σας εκλιπαρούμε να εξαντλήσετε την πίεση και την επιρροή σας για την απελευθέρωση τους».



Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: