Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σαμαράς...«δύο με τρία χρόνια το Μνημόνιο θα έχει τελειώσει».

Την πεποίθησή του ότι «η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος» και πως «η εικόνα της Ελλάδας αλλάζει» εξέφρασε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε βγει ακόμη από τα δύσκολα»...


«Τώρα έχω μία έννοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να συνεχίσουμε το έργο μας. Και ένα φόβο: να μην χαλαρώσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας, πως «η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δεν θα χρειαστεί άλλα Μνημόνια», τη στιγμή που σε «δύο με τρία χρόνια το Μνημόνιο θα έχει τελειώσει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως «ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά έχει αποκατασταθεί», με την επίτευξη αλλά και την υπέρβαση των συμφωνημένων στόχων, ενώ παράλληλα «η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίζεται».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα θα επιδιώξει επιστροφή στις αγορές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, συμπληρώνοντας πως το 2013 θα είναι το τελευταίο δύσκολο έτος.

Στρέφοντας το βλέμμα του στα «μέτωπα» της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, ο κ. Σαμαράς σχολίασε πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης «τώρα ολοκληρώνεται», δρομολογώντας την επιστροφή της ρευστότητας στην αγορά, με «ειδική στόχευση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα μεγάλα έργα» και τον αγροτικό τομέα.

«Οι επιχειρήσεις θα ανασάνουν», σχολίασε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως μονάχα εντός του 2013 θα διοχετευθούν στην αγορά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και ακόμα 2,5 δισ. μέσω των «εργαλείων ρευστότητας» που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα το Δημόσιο θα καταβάλει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμούν κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια.

«Απαράδεκτες μέθοδοι» στην απεργία των εκπαιδευτικών

Αναφερόμενος στο θέμα της απεργίας των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «απαράδεκτες και αποκρουστικές μεθόδους» οι οποίες δεν μπορούν να παίζουν με το μέλλον των μαθητών.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει «τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με την συναίνεση της κοινωνίας», αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών.

Έχουμε σπάσει τα ταμπού

Τέλος, ο κ. Σαμαράς εξήρε το έργο της τρικομματικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως κατά τη θητεία της έχουν υλοποιηθεί πρωτοφανή έργα, ενώ η Αθήνα δεν διστάζει να «σπάσει τα ταμπού» που υπήρχαν επί χρόνια, όπως οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και οι αποκρατικοποιήσεις.

«Προγραμματίζονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απόλυτα συμβατές με το Σύνταγμα», «θα φύγουν οι ακατάλληλοι» και θα αντικατασταθούν «αξιοκρατικά» από επιτυχόντες στο ΑΣΕΠ, με σκοπό να γίνει η «ανανέωση του προσωπικού του Δημοσίου», σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Σαμαράς.

«Η σημερινή κυβέρνηση αλλάζει όλα που οι προηγούμενες ανέχονταν», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Αντιμετωπίζουμε αυτά που «προσκυνούν» οι «σύγχρονοι υποψήφιοι θαυματοποιοί», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: