Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Για την ταμπακιέρα της ΕΡΤ θα μιλήσει κανείς;


Είναι κατανοητή η πίκρα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Πολλοί από αυτούς γίνονται θύματα μιας πνιγηρής κατάστασης που δημιουργήθηκε στη Ραδιοτηλεόραση, ενός καθεστώτος που βόλεψε λαμόγια, παρατρεχάμενους και «μπλε», «πράσινους» αλλά και «κόκκινους» ψηφοφόρους. Πολλοί από τους εργαζόμενους αυτούς δουλεύουν σκληρά για λίγα χρήματα και αξίζουν του σεβασμού μας....
Ωστόσο, αυτό που έχει στηθεί εδώ και μερικές ώρες στην ΕΡΤ έχει φτάσει στα όρια του γραφικού. Ο ένας μιλά για τη σημασία της ΕΡΤ επειδή μεταδίδει την θεία λειτουργία, ο άλλος γιατί μεταδίδει κλασική μουσική, ο τρίτος γιατί δε μεταδίδει ό,τι τα άλλα κανάλια. Βγαίνουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές και ζητούν να γίνει επανάσταση, να γίνει το νέο Πολυτεχνείο, να μπει λουκέτο σε όλη την ενημέρωση για να «μάθει» η ανάλγητη κυβέρνηση.
Βγαίνει ο Πελεγρίνης ο πρύτανης, ο Σταματόπουλος από τα λεωφορεία, ο Μπαλασόπουλος από τους ΟΤΑ και όλοι εκείνοι οι συνδικαλισταράδες που βολεύτηκαν τόσα χρόνια στο δημόσιο τομέα και τον απομυζούν ακόμη και σήμερα.
Βγαίνουν διάφοροι βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και ζητούν να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς και αν είναι δυνατόν να προσληφθούν κι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Ζητούν ελεύθερη τηλεόραση ποιοι, αυτοί που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία. Ο Περισσός και η Κουμουνδούρου που απολύουν όποτε γουστάρουν και που έχουν να πληρώσουν μήνες τους υπαλλήλους τους.
Βγαίνουν διάφοροι μουσικοσυνθέτες ή άλλοι επαγγελματίες «τηλεπαραθυράτοι», οι περισσότεροι κρατικοδίαιτοι, και μιλάνε για ελευθερία και ζητούν ξεσηκωμό. Ο δε κ. Απόστολος Κακλαμάνης μίλησε για συνταγματικό πραξικόπημα. Ένας από τους επαγγελματίες της πολιτικής, από τους βασικούς υπεύθυνους της κατάντιας της χώρας.
Κανείς θα μιλήσει για την ταμπακιέρα βρε παιδιά; Θα πει γιατί έπρεπε η ΕΡΤ να έχει τόσα κανάλια και τόσους εργαζόμενους που δεν έχει ούτε το CNN; Θα πει γιατί πρέπει ο ελληνικός λαός να πληρώνει 250 εκατ. ευρώ το χρόνο; Θα πει γιατί πρέπει να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας; Θα πει γιατί πρέπει να είναι η ΕΡΤ μαγαζάκι της εκάστοτε κυβέρνησης;
Κι επιτέλους, θα καταθέσει κάποιος μια συγκεκριμένη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ. 
Απολύτως τίποτε, παρά μόνο κραυγές.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι ύβρεις σε εργαζόμενους που μένουν άνεργοι. Είναι, όμως, πραγματικά ερωτήματα που έχουν όλοι οι πολίτες. Και ειδικά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους αλλά που κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους.
Ας αφήσουν, λοιπόν, κάποιοι τα παιχνίδια που απειλούν την κυβέρνηση και την ίδια τη χώρα.

Antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: