Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Μήνυμα σταθερότητας και ευθύνης έστειλε, προς κάθε κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. και του Π.Σ. του Κινήματος. Το μήνυμα απευθύνθηκε και προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς τους οποίους απηύθυνε και το ερώτημα αν οι εκλογές, πιθανόν διπλές, θα βοήσουν την υπόθεσή τους....


Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές και τόνισε ότι δεν τις θέλει ούτε ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν έκανε ποτέ τρύπες στο νερό και δεν θα κάνει ούτε τώρα. Επίσης τόνισε ότι δεν δέχεται συνεργασία αλά καρτ.
 
Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει τετραετή θητεία, χωρίς εκπλήξεις μεταξύ των εταίρων και μικροκομματικές συμπεριφορές, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης και λειτουργίας μιας τρικομματικής κυβέρνησης και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην προσπάθεια. Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στην ουσία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την απόφασή της για την ΕΡΤ, η οποία έθεσε θέμα λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας. Επίσης ανέφερε ότι υπήρξαν βήματα προσέγγισης από την πλευρά της κυβέρνησης, που αφορούσε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλα τα κανάλια της και το σύνολο των εργαζομένων, περίπου 2.000, ενώ για τα μουσικά σύνολα κ.λπ. να υπάρξει ειδική μέριμνα.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε αναφέρει ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στο ζήτημα της ΕΡΤ. Για τη ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε, είναι ζήτημα δημοκρατίας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους και να γίνει η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της εν λειτουργία. Ο κ. Κουβέλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επέκρινε την κυβέρνηση, ότι η παραμονή του «μαύρου» και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη επιλογή. «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει καλέσει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: