Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ελεύθερος ο Σωκράτης Κόκαλης.

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Γ. Μαλλή, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης και τρεις συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των καταγγελιών για μη επωφελείς συμβάσεις του ...

ΟΠΑΠ με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ την περίοδο 2006- 2007.

Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία κ. Κόκκαλη αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, που φέρονται να διέπραξαν οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ με την υπογραφή συμβάσεων για την παροχή τεχνολογικής υποστήριξης με την εταιρία ΙΝΤΡΑΛΟΤ, συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ΟΠΑΠ δεν απευθύνθηκε για το συγκεκριμένο έργο στην θυγατρική του εταιρία «Glory Technology», παρά τη συμβατική υποχρέωση που είχε και παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρία, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση, μπορούσε να εκτελέσει το έργο με το 1/3 του τιμήματος .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόκκαλης στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστήριξε ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελείς για τον Οργανισμό, φέρεται δε να επεσήμανε ότι η θυγατρική του ΟΠΑΠ δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον επίμαχο διαγωνισμό.
Την ίδια κατηγορία με τον κ. Κόκκαλη, για ηθική αυτουργία σε απιστία, αντιμετωπίζουν και οι Κώστας Αντωνόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας IΝΤΡΑΛΟΤ και Ανδρέας Παπούλιας, Γενικός Διευθυντής, της, συμφερόντων Σ. Κόκκαλη, ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ, οι οποίοι προσήλθαν σήμερα στον ανακριτή και κρίθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.
Απολογία έδωσε επίσης σήμερα για το αδίκημα της απιστίας, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ Βασίλης Νειάδας, ο δε πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Κωστάκος – που επίσης αντιμετωπίζει κατηγορία – έχει λάβει προθεσμία για την απολογία του.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: